Coroniţă cu migdale

1. Se freacă untul până devine cremos şi se amestecă bine cu smântâna şi coaja de lămâie. Apoi se adaugă făina în ploaie şi se pregăteşte un aluat moale, care se lasă o oră la rece. 2. Nuca pisată şi fulgii de migdale se amestecă cu zahărul brun şi se adaugă esenţă de rom sau […]

Cornuleţe cu rom şi nucă

1. Se amestecă nuca pisată cu zahărul pudră şi se stropeşte cu esenţa de rom, după gust. Se taie dreptunghiuri late de un deget din aluatul de plăcintă. Se ung cu unt, se adaugă nuca şi se rulează presând la capete să nu iasă umplutura. 2. Cornuleţele se coc la cuptor până se rumenesc, se […]

Coşuleţe mentolate

1. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul pudră, apoi se adaugă smântâna şi se omogenizează întreaga compoziţie. Se amestecă apoi biscuiţii pisaţi. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de biscuiţi. 2. Se taie rondele din aluatul de plăcintă şi se aşază în forme rotunde pentru tarte, unse dinainte cu puţin unt. Se […]

Minitarte cu usturoi

1. Formele pentru tartă se tapetează cu unt şi făină. Din făină, unt, sare şi apă se prepară un aluat. Se împarte aluatul în mod egal şi se pune în forme. Pe fiecare tartă, se pune şuncă tăiată cubuleţe şi usturoi tăiat rondele. 2. Gălbenuşurile, smântâna şi caşcavalul se amestecă, se condimentează totul cu sare […]

Salată colorată de sezon

1. Se spală salata şi se rup frunzele fâşii într-un castron. Muştarul se amestecă cu oţetul, sucul de mere, uleiul şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă totul peste salată. 2. Feliile de pâine se taie cubuleţe şi se rumenesc într-o tigaie cu puţin unt, până capătă o culoare aurie. Se scot pe […]

Choux à la crème paté

1. Din pateul de ficat, unt şi peşte, se face o pastă omogenă, pasând bine ingredientele. 2. Pentru gogoşi, se fierb apa, untul, sarea şi zahărul. Când clocotesc, se adaugă făina amestecând încontinuu. Se mai lasă puţin, apoi se dă deoparte. Se adaugă ouăle, câte unul, amestecând. Se acoperă şi se lasă 30 de minute […]

Chec aperitiv cu cârnaţi

1. Miezul de pâine înmuiat în puţină apă, apoi stors, se amestecă cu carnea, ceapa cubuleţe, sarea, piperul, măghiranul, pătrunjelul tocat şi ouăle. 2. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de chec. Se toarnă ⅓ din compoziţie. Apoi se aşază 3 cârnaţi, pe lung, întregi. Se acoperă cu amestec de carne şi se […]

Hering pane marinat

1. Se spală peştele, se curăţă şi se scurge. Se sărează, se dă prin făină şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se scoate pe un prosop de hârtie absorbant, apoi se pune într-un vas înalt de sticlă. 2. Oţetul, apa, frunzele de dafin, sarea şi zahărul se pun la fiert. Se adaugă ceapa rondele şi […]

Salată de cartofi

1. Cartofii fierţi se taie cubuleţe. Separat, se amestecă oţetul cu sarea, piperul şi zahărul. Se fierb 5 minute, apoi se toarnă peste cartofi. 2. Ridichiile se taie feliuţe. Merele se curăţă de sâmburi, apoi se taie cubuleţe. La fel şi castraveţii. Usturoiul verde şi ceapa se taie mărunt. Se pun toate peste cartofi şi […]

Salată mediteraneană

1. Se spală bine cartofii, se fierb, apoi se curăţă de coajă şi se lasă la răcit. Se fierbe şi fasolea verde şi se lasă să se răcească. 2. Se ia un bol în care se pun foile de salată, peste care se adaugă roşiile tăiate felii, cartofii tăiaţi bucăţi, fasolea păstăi şi rucola. Se […]