Perişoare cu sos de roşii
1. Se toacă pieptul de curcan, se adaugă oul şi se condimentează cu sare, piper alb şi cimbru proaspăt tocat mărunt. Compoziţia se frământă bine şi se formează gogonelele. Se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare şi cu unt. 2. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ardeii se curăţă […]
Salată de fasole
1. Se alege fasolea uscată şi se lasă 3-4 ore să se înmoaie în apă călduţă. După ce s-a înmuiat, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se fierbe de 3-4 ori pentru a elimina toxinele. După ce a fiert bine, se scoate şi se lasă să se răcească. […]
Salată cu vinete
1. Se curăţă bine vinetele, se spală, se taie rondele şi se condimentează cu sare. Se lasă aproximativ o oră în sită să se scurgă sucul toxic. 2. Se spală roşiile, se taie rondele şi se pun împreună cu vinetele pe grătarul uns cu ulei de măsline. Se lasă să se rumenească pe ambele părţi. […]
Rulouri de pui cu sparanghel
1. Se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă într-un buchet ca să nu se destrame şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă în sită şi să se răcească. 2. Se ia pieptul de pui, se spală într-un jet […]
Ciorbă ţărănească
1. Se spală rasolul, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare şi ulei. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se pun să fiarbă în oală cu rasolul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la aceeaşi temperatură, de la început până […]
Linguini cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei ca să nu se lipească între ele. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet şi, după ce s-au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece câteva minute, apoi se pun la scurs. […]
Chiftele de creier cu sos aromat
1. Se fierbe creierul şi ficatul, apoi se taie cubuleţe. 2. Se curăţă ceapa, usturoiul, se spală, se taie mărunt şi se călesc. 3. Creierul şi ficatul se pun într-un bol, împreună cu ceapa şi usturoiul călite. Se adaugă, sare, piper şi sosul bechamel pregătit în prealabil. Se amestecă, se formează chiftelele, se tăvălesc în […]
Paste cu bacon şi fasole
1. Se pun într-o oală de 2 l apă, sare, ulei de măsline şi se lasă să clocotească. Se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă în apă rece. 2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina, […]
Pui caramel cu susan
1. Se spală şi se curăţă pulpiţele de pieliţe, apoi se înţeapă cu o scobitoare pe toată suprafaţa, ca să se pătrundă bine când se prăjesc în ulei. 2. Se pune uleiul să se încingă şi se prăjesc pulpiţele. După ce s-au rumenit şi s-au pătruns uniform, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie […]
Salată “Roseta”
1. Se spală ouăle şi se pun să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 minute. După ce au fiert, se lasă 3-4 minute în apă rece, ca să se poată curăţa uşor. 2. Se iau feliile de bacon, se întind pe un platou, se umplu cu feliile de caşcaval, se rulează şi se bagă […]