Ciorbă rusească

1. Se curăţă morcovii, ceapa, dovleceii şi ardeii. Se spală şi se taie cubuleţe. Se pun în oala de 2 l cu puţin ulei, se înăbuşe câteva minute, apoi se adaugă apa călduţă. 2. Se presară sare şi puţin piper şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Roşiile se decojesc, […]

Pilaf sârbesc

Acest pilaf sarbesc se face in numai o ora si este absolut delicios. Prepara-l si tu dupa o reteta simpla! 1. Se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se lasă să stea 10 minute în apă călduţă, să se înmoaie şi sa fiarbă mai uşor. 2. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe şi […]

Raţă cu legume fierte

1. Se taie raţa pe jumătate, se spală, se pârleşte câteva minute, apoi se trece printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă. 2. Bucăţile de raţă şi se ung cu unt pe toată suprafaţa. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de şofran şi se călesc în tigaie. Se stropesc cu […]

Musaca gratinată “à la grec”

1. Se curăţă pentru început vinetele, se taie felii medii şi se presară cu sare. Se lasă într-o sită de plastic, ca să nu se oxideze şi să nu se amărască. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 3-4 minute în ulei, până devine sticloasă. Se adaugă carnea […]

Budincă de penne cu ton

1. Pastele se pun să fiarbă conform indicaţiilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece. 2. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică, se desface cutia de ton, se scurg bucăţile de ton de sucul propriu şi se lasă în sită. Porumbul dulce […]

Supă-cremă de vară

1. Sfecla roşie se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă separat în apă cu sare sau, dacă vi se pare mai uşor, se coace în cuptor. După ce s-a fiert, se scurge, se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, loboda roşie, ardeii, ţelina, pătrunjelul şi morcovii […]

Pui în sos oriental cu orez

1. Se pregătesc bucăţile de carne, se taie mai mici, se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi cu sosul de soia picant şi se prăjesc în ulei de floarea-soarelui. 2. Se prăjesc la foc mic, se răsucesc de pe o parte pe cealaltă şi, după ce s-au rumenit uniform, se scot […]

Clătite aperitiv cu brânză şi şuncă

1. Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu un praf de sare. Se adaugă uleiul amestecându-se continuu, ca la maioneză. Se adaugă laptele călduţ şi se bat bine 3-4 minute. 2. Separat, se cerne făina şi se adaugă în compoziţia de ouă, amestecându-se să nu facă cocoloaşe. Compoziţia se subţiază cu apa minerală […]

Păstrăv la tavă cu sos alb

1. Se curăţă păstrăvii şi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper boabe şi măcinat. 2. Se pun pe un platou şi se bagă la rece pentru aproximativ 40 de minute. În acest timp, se curăţă usturoiul şi ardeii, se spală şi […]

Tortellini cu sos dulce-acrişor

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi cu ulei de măsline şi se lasă să fiarba la foc mic, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se trec printr-un jet de apă rece şi se călesc în jumătate […]