Cremă de dovlecel cu borş

1. Se curăţă dovleceii, ceapa, cartofii şi ardeii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. 2. După ce au fiert, se scot din zeamă, ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul până se obţine un […]

Dovlecei gratinaţi cu usturoi

1. Se spală dovleceii, se taie codiţele şi se taie felii medii. Se condimentează cu sare, se stropesc cu untul topit în prealabil şi se lasă în bol să se înmoaie. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se aşază printre feliile de dovlecei. Se acoperă bolul cu o folie transparentă şi se lasă […]

Friptură de porc cu sos alb

1. Pulpa de porc se acoperă cu apă, se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, cimbru şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Se curăţă morcovii, se spală şi se taie rondele. Se pun să fiarbă împreună împreună cu pulpa de porc. 2. După ce au fiert carnea şi […]

Aperitive calde cu spanac

1. Se taie chiflele, se scoate miezul cu o linguriţă şi se ung cu unt pe interior. Se presară un praf de sare şi se lasă să stea la temperatura camerei. 2. Separat, se scoate spanacul de la congelator, se pune într-o sită şi se lasă să se dezgheţe. După ce s-a dezgheţat, se căleşte […]

Frigărui de pui cu unt de arahide

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper şi se freacă cu usturoiul pisat şi o linguriţă de miere. Se lasă câteva minute la frigider să se macereze. 2. Separat, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apa clocotită cu sarea şi uleiul de […]

Ghiveci mănăstiresc

1. Se pune uleiul într-o cratiţă de teflon, se lasă să se încălzească la foc mic şi se adaugă carnea de vită tăiată felii subţiri. Se căleşte pentru început carnea şi se adaugă treptat ceapa tăiată solzişori şi ardeii tăiaţi rondele. Se stropesc cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. 2. Se adaugă […]

Perişoare cu suc de roşii

1. Carnea tocată de vită se amestecă cu ceapa tocată, cu verdeaţa, oul şi cu orezul spălat şi se condimentează cu sare şi piper. Se frământă bine şi se lasă la rece. 2. Între timp se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei […]

Cotlete pane cu orez

1. Se aleg 4 cotlete subţiri, se bat cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare şi piper măcinat. Se stropesc cu ulei şi se lasă la rece. Separat, se bat ouăle cu un praf de sare şi se condimentează cu o linguriţă de muştar cu hrean şi cu cimbru. 2. Pe un platou […]

Musaca de cartofi cu pulpă de porc

Musaca de cartofi cu pulpă de porc – un fel sățios, delicios și ușor de făcut după această rețetă simplă. 1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele […]

Chifteluţe de curcan în sos

1. Carnea tocată se amestecă cu verdeaţa şi ceapa, mărunţite. Se adaugă oul, sare şi piper şi se frământă compoziţia. 2. Fasolea fideluţă se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. 3. Din compoziţia de carne se fomează chifteluţele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Apoi […]