Pizza cu peşte
1. Într-un castron se pun 200 ml apă călduţă în care se adaugă drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă maiaua la crescut câteva minute. 2. Într-un lighean, se pune făina, se face o adâncitură în mijloc, se adaugă oul şi apoi se pune maiaua. Se frământă bine, iar când aluatul este aproape gata, se adaugă […]
Tarte cu fructe
1. Cojile se prepară după cum urmează: margarina la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi cu vanilia. Se adaugă ouăle, unul câte unul, bicarbonatul stins, şi apoi toată făina. Se frământă bine. 2. Se umplu formele de tarte, cu aluat în strat subţire, presând bine. Se coc la foc potrivit până devin aurii. 3. […]
Guguluf cu iaurt
1. Se spală stafidele cu apă fierbinte, se şterg şi se tăvălesc prin puţină făină. 2. Se amestecă făina cu praful de copt. Se unge forma cu unt şi se presară pesmetul pe ea. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C . 3. Se amestecă bine untul cu zahărul, coaja de lămâie şi cu sarea. Se […]
Steluţe aperitiv
1. Din ouă, făină, lapte şi sare se face un aluat de clătite mai consistent. 2. Într-un ibric se pune uleiul la încins şi forma de steluţe. Se ia apoi forma încălzită, se scufundă în aluat şi apoi se pune în uleiul încins până se desprinde de formă. Stelutele se pun pe şervete de hârtie […]
Plăcintă cu ciuperci
1. Se tapetează o formă rotundă cu aluatul de foitaj. Într-o tigaie, se pun untul şi ciupercile curăţate, spălate şi tăiate şi se lasă la călit până scade sucul. Apoi, compoziţia se dă la rece. 2. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, smântâna, sarea si piperul. Toată compoziţia […]
Yogo-fresh cu zmeură
1. Albuşurile se bat cu cele 8 linguri de apă până devin spumă, după care adăugăm treptat cele 16 linguri de zahăr. Se bat în continuare, până rezultă o spumă sticloasă şi tare. Se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează uşor. Blatul se coace într-o tavă îmbrăcată în folie […]
Shake de căpşuni
1. Se spală căpşunile, se pun într-un bol, apoi se pasează cu mixerul. Treptat, se adaugă îngheţată de vanilie. 2. Se poate servi imediat sau după ce este lăsat la rece.
Deliciu de ciocolată
1. Se pun toate ingredientele într-un shaker sau blender şi se amestecă 3-4 minute. 2. Se ornează cu frişcă, frunze de mentă şi zmeură.
Sunny beach
1. Se curăţă pepenele galben, apoi se taie cubuleţe şi se pasează. Se adaugă zahărul şi mierea. 2. Se sfărâmă cuburile de gheaţă şi se amestecă până când compoziţia se omogenizează.
Coco vanilla
1. Se amestecă laptele cu cel de cocos sau cu esenţa, apoi se adaugă zahărul vanilat. 2. Băutura se pune în pahare cu câte două cuburi de gheaţă. Se ornează cu fructe exotice.