Ouă în chifle

Ouă ochiuri în chifle – un mic dejun simplu, delicios și care arată foarte bine. Iar rețeta e foarte rapidă. 1. Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol şi apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. 2. Se aşază apoi chiflele într-o tavă unsă cu un pic de unt. 3. […]

Altfel de varză la cuptor

O varză la cuptor cum nu ai mai mâncat până acum, după o rețetă foarte simplă. 1. Varza se curăţă, se taie în patru şi se fierbe în apă clocotită timp de 10 minute. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune în vasul de cuptor împreună cu roşiile tocate. 3. Se aşază varza, se presară cu […]

Snacksuri pentru bere cu salvie

A început sezonul de meciuri şi bărbaţii abia aşteaptă să se laude prietenilor cu o iubită sau soţie care îi susţine la bere cu băieţii. Învaţă să prepari rapid nişte snacksuri pentru bere cu salvie şi portocale, care îi vor da pe spate. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Amestecă într-un […]

Pogăcele cu măr

Învaţă să prepari un desert sănătos şi foarte aromat de toamnă, după care cei mici vor uita de prăjituri şi dulciuri din comerţ. Vezi reţeta simplă după care să faci pogăcele cu măr şi scorţişoară. Mod de preparare: Amestecă zahărul, pesmetul, scorţişoara şi nucşoara într-un castron. Taie aluatul de foitaj în câte 4 pătrate. Bate […]

Supă de banane cu tapioca

Învaţă să faci un desert inedit şi exotic, cu banane, lapte de cocos şi tapioca. Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi cocos. Mod de preparare: Pune la fiert 2 ceşti şi jumătate de apă şi amestecă perlele de […]

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi […]

Posset de lămâie cu 4 ingrediente

Învaţă să faci un desert rapid, simplu, după o reţetă cu doar 4 ingrediente. Vezi cum se face un posset de lămâie fără cuptor şi fără multe ingrediente. Mod de preparare: Încinge smântâna pentru gătit şi zahărul într-o tigaie medie adâncă. Amestecă continuu, pentru a topi tot zahărul şi fierbe circa 5 minute la foc […]

Panna cotta cu fructe

O panna cotta delicioasă cu fructe este desertul perfect pentru zilele când ai mânca un dulce de casă. Se face rapid şi din puţine ingrediente. 1.   Smântâna, zaharul si vanilia se pun la foc si, când încep sa fiarba, se trage vasul de pe aragaz. 2.   Se adauga gelatina înmuiata în apa si colorantul, se […]

Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi

Această prăjitură de ciocolată cu blat din biscuiţi de face foarte uşor şi nu necesită coacere. Iată o reţetă simplă care va fi pe placul tuturor! 1.   Pentru blat, se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. 2.   Se pune amestecul într-o tavă cu pereţi înalţi și se presează bine de tot. 3.   Ciocolata […]

Gogoşi mănăstireşti

 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică. 1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină. 2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite […]