Kiwi dream
1. Se pasează pulpa fructelor cu o furculiţă sau se trec printr-o sită. Peste pasta obţinută se adaugă laptele şi mierea, apoi se amestecă 2-3 minute. 2. Dacă ai un blender, mixează toate ingredientele până obţii o compoziţie cremoasă. Se ornează cu frunze de mentă şi se poate servi cu bucăţi de avocado.
Fruit delight
1. Se curăţă şi se taie fructul de mango şi bananele. Se pasează şi se adaugă laptele puţin câte puţin, până ce compoziţia devine cremoasă. 2. Se lasă 15 minute la frigider şi se serveşte rece, cu fructe de pădure.
Clasicul italian
1. Se freacă bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr până fac spumă, se pun câteva minute pe baie de aburi şi se omogenizează bine. În alt vas se freacă brânza mascarpone până se înmoaie. Se adaugă apoi peste gălbenuşuri, împreună cu esenţa de rom şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine întreaga compoziţie. […]
Savoare la cupă
1. Se omogenizează 6 gălbenuşuri cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă esenţa de vanilie şi de portocale, făina în ploaie şi o lingură de cacao. Se bat cele 6 albuşuri rămase spumă şi se încorporează treptat în aluatul moale. Se pune hârtie de copt într-o tavă, se unge cu unt şi se tapetează cu […]
Spumă de lichior
1. Se freacă brânza mascarpone cu 4 linguri de zahăr farin până se topeşte zahărul. Se adaugă apoi lichiorul Amaretto, esenţa de vanilie şi esenţa de lămâie, după gust. Se mai pune zahăr dacă este nevoie. 2. Într-un vas cu pereţii înalţi, se toarnă lichiorul de cafea, se diluează cu două, trei pahare de apă […]
Rafinament cu fructe de pădure
1. Se pune laptele la fiert. Când începe să dea în clocot, se adaugă zahărul, apoi se lasă la foc mic, amestecându-se continuu, până se dizolvă zahărul. 2. Se trage deoparte, se adaugă zahărul vanilat, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă 15 minute. 3. Separat, se bat gălbenuşurile. Peste ele se toarnă […]
Bărcuţa cu îngheţată
1. Se spală căpşunile, se îndepărtează codiţele şi se lasă la scurs într-o sită. Se taie apoi pe jumătate şi se pasează cu blenderul. 2. Separat, se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă căpşunile date prin blender şi se amestecă în continuare. Se pune apoi compoziţia la foc mic şi se lasă câteva minute, […]
Îngheţată alb-negru
1. Se pune laptele la fiert împreună cu esenţa de vanilie. Separat, se taie ciocolata bucăţi şi se pune la topit cu puţină apă. 2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită şi se continuă să se amestece. 3. Se adaugă lapte peste compoziţie puţin câte puţin, se amestecă şi se pune din […]
Vis de vară în 4 culori
Îngheţata de fistic: 1. Se bat gălbenuşurile împreună cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune toată compoziţia la foc mic. Se amestecă până începe să fiarbă. 2. Se strecoară compoziţia, se adaugă fisticul măcinat şi se lasă la răcit. 3. Între timp, se pregăteşte frişca. Se amestecă cele două compoziţii, frişca şi laptele cu […]
Somon în sos de lămâie
1. Se spală bine sub jet de apă rece bucăţile de file de somon, apoi se lasă la scurs, pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează apoi peştele cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe, şi se unge cu puţin ulei de măsline. 2. Se pun bucăţile de somon pe grătarul încins în […]