Filé de cod pe pat de orez

1. Se spală orezul şi se pune la fiert, într-o cratiţă cu 3 căni de apă. 2. Între timp, se spală fileurile de cod cu jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ung apoi cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se […]

Chifteluţe din peşte

1. Se fierbe peştele în apă cu sare, apoi se scoate, se lasă să se răcească, după care se dezosează. 2. Între timp, pâinea se pune la înmuiat în apă. Ceapa şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 3. Într-un vas, se amestecă peştele cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, cu […]

Vinete umplute

1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. 2. Se taie vinetele pe lung şi se scobesc puţin. 3. Se căleşte ceapa cu morcovul ras şi cu miezul de vinete, după care se adaugă carnea de vită şi, la sfârşit, bulionul şi condimentele. 4. Se amestecă spaghetele cu compoziţia, apoi se […]

Lasagna cu spanac

1. Se fierb foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. Se taie mărunt ceapa cu usturoiul şi se prăjesc în uleiul încins în prealabil. Se adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Se amestecă până se omogenizează. 3. Se amestecă bulionul şi vinul cu restul compoziţiei, se pun la fiert circa 10-12 minute, apoi […]

Salată de vară cu paste

1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se pun la scurs. 2. Se taie roşiile, ridichile și măslinele felii, iar caşcavalul şi şunca fâşii. Se amestecă cu pastele. 3. Deasupra, se toarnă uleiul de măsline şi se adaugă condimentele şi pătrunjelul. 4. Se amestecă cu grijă să nu se […]

Cârnaţi “îmbrăcaţi”

1. Se pune la fiert cartoful în apă cu sare, după care se curăţă şi se zdrobeşte bine. 2. Separat, într-un vas, se pisează brânza, apoi se amestecă cu sarea, cu untul, cu un ou, cu cartoful şi cu făina. 3. Se frământă bine un aluat, se înveleşte în folie alimentară şi se dă la […]

Tartă cu cârnaţi

1. Se scoate pachetul de foi de plăcintă de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. 2. Într-un vas, se amestecă crema de brânză cu brânza telemea şi cu smântâna până se formează o pastă. 3. Separat, se pun la fiert morcovii şi broccoli. 4. Se pune hârtie de copt într-o […]

Trigoane cu brânză şi spanac

1. Se spală bine spanacul şi se pune la fiert. 2. Între timp, se scot foile din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. 3. Într-un vas, se pune brânza telemea, untul, stafidele şi spanacul fiert. Se amestecă bine, până se formează o pastă. 4. Se condimentează cu sare şi piper după […]

Norișori pufoși

1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, o linguriţă de zahăr, adăugată treptat, şi un plic de zahăr vanilat. 2. Într-o crăticioară, se pun la fiert 400 ml apă. Când clocoteşte, se ia cu o lingură din spuma de albuş, ca la găluşti, şi se pun la fiert “norişorii”. Se lasă cam […]

Specialitate “latino”

1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii mai groase. Într-un bol, se amestecă 2 linguri de muştar cu sare, piper şi miere, până se omogenizează. Se ung bine bucăţile de carne cu sosul de muştar, se pune totul într-o pungă şi se dă la rece pentru o oră. […]