Ciorbă acrișoară

1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Cartoful se taie cuburi. 2. Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoare şi se pune într-un bol mic, ca să lase zeamă. Apoi, se strecoară bine printr-un tifon. Se va folosi doar zeama. 3. Separat, se pun la fiert corcoduşele, în 1 l apă, timp […]

Medalioane picante

1. Se fierbe orezul în apă cu sare. Când este gata, se lasă deoparte, acoperit. 2. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii, pe lat. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii. 3. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline […]

Supă de curcan

1. Carnea se spală şi se taie cubuleţe. Rădăcina de ţelină se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert carnea, legumele şi cuburile de concentrat pentru supă de pui. Se amestecă din când în când. După aproximativ 30 de minute, se adaugă fideaua şi se dă focul la mic. […]

Îngheţată fructată

1. Fructele se spală bine şi li se scot sâmburii. Caisele se taie cubuleţe. Apoi, se pun într-un blender, împreună cu iaurtul, mierea şi cafeaua instant. Se pasează totul foarte bine. În loc de blender, se pot da prin maşina de tocat. Se răstoarnă pasta rezultată într-o caserolă şi se introduce în congelator. 2. După […]

Îngheţată de vanilie cu bezea şi fructe de sezon

1. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezelele obişnuite. Se „aduc” la gust, după preferinţă, cu un pic de zeamă de lămâie. Se pun la copt însă, spre deosebire de bezelele obişnuite, în formă de bastonaşe lungi şi nu foarte groase. După ce s-au copt trebuie răcite. 2. Între timp, se curăţă de sâmburi cireşele […]

Pandișpan cu cireșe

1. Se scot sâmburii din cireşe şi se lasă să se scurgă. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă treptat jumătate din zahăr şi zahărul vanilat. 3. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr până îşi schimbă culoarea. Se adaugă praful de copt, untul şi laptele. Se amestecă bine şi […]

Tartă marmorată

1. Se frământă un aluat din ingredientele pentru blat. Se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. 2. Se întinde o foaie subţire şi se pun în formă de tartă de 26 cm. Se pune deasupra o foaie de hârtie de copt cu boabe de fasole pentru îngreunat şi se coace […]

Pui curry cu orez dulce

1. Uleiul de măsline se încinge în tigaie (de preferat wok). 2. Puiul spălat, uscat şi tăiat bucăţi se frige pentru 2 minute în acest ulei, până se albeşte bine pe toate părţile. Se aruncă apoi în tigaie condimentele proaspăt pisate în mojar şi un sfert din cantitatea de lapte. 3. Când începe să fiarbă, […]

Chifteluţe de dovlecei cu brânză

1. Dovlecelul se dă pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Se sărează puţin, apoi se lasă la scurs, într-o strecurătoare. 2. După ce s-au scurs, se amestecă dovlecelul cu ouăle şi cu brânza mărunţită la mână. Compoziţia se drege de consistenţă cu făină. La final, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. 3. Se prăjesc în […]

Fasole verde la tigaie

1. Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dau sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu. Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea […]