Aperitive cu brânză şi măsline
1. Se curăţă şi se spală salata în 2-3 ape şi lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se desfac ardeii, se curăţă de seminţe şi se spală bine, apoi se pun la scurs împreună cu salata. 2. Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi, împreună cu roşiile, se taie […]
Ciorbă de roşii
1. Se spală şi se curăţă ardeii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii. Toate legumele se pun să fiarbă în 2 litri de apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar, între timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ca să iasă […]
Omletă de cartofi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă într-o sită şi se lasă să se răcorească. Se testează dacă s-au răcit şi se decojesc. 2. Separat, se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Într-un alt vas, se rade […]
Varză cu pulpă de porc
1. Se spală carnea în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se taie bucata de carne cubuleţe. 2. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul. Cubuleţele de carne se pun la prăjit în ulei până capătă culoarea aurie. Se condimentează cu sare şi cu puţin […]
Mâncare picantă de legume
1. Se alege fasolea uscată şi se pune să se înmoaie, în apă călduţă, de seara până dimineaţa. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă de 3-4 ori, până se elimină toxinele. 2. Separat, se alege fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se lasă să dea în câteva […]
Pulpă de miel cu legume
1. Se spală pulpa de miel în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se împănează carnea cu usturoi şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, […]
Pizza “Suprema”
1. Se cerne făina într-un bol şi se presară sarea, se adaugă oul, uleiul, apa minerală, drojdia dospită în lapte şi se amestecă uşor până se strânge şi se formează aluatul. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură. 2. Între timp, se pregătesc ingredientele: ardeii […]
Ciorbă de linte cu smântână
1. Se alege lintea, se spală în 2-3 jeturi de apă rece şi apoi se lasă într-un vas cu apă timp de câteva ore ca să se înmoaie. Se scoate apoi din apă şi se pune să fiarbă, separat. 2. După ce a fiert lintea, se scoate şi se pune într-o sită, la scurs. Separat, […]
Pui picant cu orez
1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie bucăţi potrivite. Ardeii se spală şi ei, se curăţă bine de seminţe şi apoi se taie rondele sau cubuleţe. 2. Între timp, se pune ulei într-o tigaie, la încins, apoi se călesc ceapa şi ardeii. 3. După ce s-au călit, se adaugă pieptul de pui spălat […]
Filé de şalău cu salată de pătrunjel
1. Se spală bucăţile de şalău, se condimenteză cu sare şi puţin piper, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, la frigider. 2. Separat, se alege pătrunjelul, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu ardeiul tăiat feliuţe, cu sare, zahăr, piper şi se stropeşte cu zeama […]