Aripioare de pui cu sos de usturoi
1. Se curăţă aripioarele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. După ce s-au scurs, se taie în jumătăţi, se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se înţeapă cu vârful cuţitului pe toată suprafaţa, pentru ca, atunci când […]
Clătite cu omletă şi şuncă
1. Într-un bol, se bat ouăle, se mixează cu sarea şi uleiul şi se adaugă apă şi lapte, puţin câte puţin. Se cerne făina şi se amestecă să nu facă cocoloaşe. Dacă este prea groasă, se mai pune lapte şi apă minerală. 2. Se pune o tigaie la încins şi se prăjesc clătitele. Se acoperă […]
Mâncare mexicană
1. Fasolea se lasă câteva ore să se înmoaie în apă călduţă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până se elimină toxinele. 2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se taie sozişori. Ceapa roşie se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă chili şi boia şi carnea tocată de porc. Se condimentează […]
Pulpă de miel cu fasole
1. Se trece bucata de miel printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi se împănează cu usturoi. Se aşază în tava tapetată cu ulei, se stropeşte cu vinul roşu şi cu apă, dacă este nevoie, şi […]
Pastă de măsline
1. Se trec măslinele sub un jet de apă rece şi se pun să se scurgă în sită sau pe un şervet absorbant de bucătărie. 2. Se desfac măslinele de sâmburi, se taie cât se poate de mărunt şi se pun într-un bol mai înalt, împreună cu untul moale, crema de brânză, sarea şi piperul. […]
Varză nouă cu cârnaţi
1. Se curăţă varza de primele foi, se taie jumătăţi şi se spală într-un jet de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. 2. Se toacă varza mărunt, se presară sare şi se amestecă bine într-un […]
Supă de legume cu paste
1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile, se pun într-o oală cu apă cu sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit. 2. Separat, în altă oală mai mică, se pune sare şi puţin ulei, apă şi se lasă să clocotească câteva […]
Mititei cu cartofi copţi
1. Se pune pasta de mici într-un bol de porţelen, se umezesc mâinile în apă rece şi se formează mititeii. Se aşază pe o tavă, se stropesc cu apă, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. 2. Separat, se spală cartofii noi, se curăţă cu un burete special […]
Paste cu cremă de brânză
1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot într-o sită, se dau prin 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs. 2. Separat, se curăţă morcovii, se taie şi se călesc în unt. Se stropesc cu puţină apă şi se […]
Ciorbă de roşii cu perişoare
1. Se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. 2. După ce au dat în câteva clocote, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, într-un bol, se pun carnea tocată, sarea, piperul, orezul, oul şi verdeaţa tocată mărunt. […]