Turtiţe de dovlecei
1. Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot cu spumiera şi se lasă în sită, să se scurgă. 2. Separat, se pune miezul de pâine să se înmoaie în lapte călduţ şi apoi se scurge. Se […]
Ardei umpluţi cu carne de vită
1. Se pune carnea într-un bol şi se amestecă cu orezul spălat în prealabil şi mărarul spălat şi tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper, şi se frământă câteva minute. 2. Separat, se taie ardeii cu atenţie, ca să nu se rupă, şi se scot seminţele. Se spală bine şi se pun să se […]
Pui cu sos de soia şi orez
1. Se spală carnea de pui, se şterge şi se taie cubuleţe egale. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă câteva minute să se macereze, la rece. 2. Separat, se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline, până ce devine transparentă. 3. În ceapa călită, se […]
Salată de burtă cu legume
1. Chiar dacă burta este prefiartă, este bine să fie spălată în apă călduţă şi să se mai fiarbă aproxi-mativ 60 de minute, ca să se înmoaie şi să se poată tăia bine. 2. Separat, se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Varza se toacă fideluţă, iar ardeii cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă şi […]
Pizza vegetariană
1. Se pune făina într-un bol, sarea, uleiul, drojdia înmuiată în apă minerală şi restul de apă.Se amestecă bine şi se formează un aluat consistent şi uşor de modelat. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură. 2. Între timp, se spală legumele, se curăţă bine […]
Ciorbă cu perişoare de pui
1. Carnea tocată de pui se pune într-un bol şi se condimentează cu sare, piper, orez, ou, mărar şi pătrunjel. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei […]
Budincă de dovlecei
1. Se spală bine dovleceii, se curăţă apoi de coajă şi se rad pe răzătoarea mică. Se storc de sucul lăsat şi se condimentează cu sare, după gust. 2. Separat, într-un bol, se rade telemeaua de vacă pe răzătoarea mare. Într-un alt recipient, se bat ouăle spumă cu un praf de sare. 3. Între timp, […]
Chiftele cu sos de legume
1. Se pun într-un bol carnea tocată, oul, miezul de pâine înmuiat în lapte, verdeaţa tocată mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se frământă bine compoziţia şi se formează chiftelele, care se prăjesc în uleiul bine încins. Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă. 2. Separat, se […]
Supă picantă cu pui şi lămâie
1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşiuţe subţiri. 2. Se pune uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se adaugă pieptul de pui. Se amestecă să nu se lipească şi se condimentează cu sare, chili, piper şi boia iute. 3. Se curăţă ceapa şi […]
Tarta Speranţelor
1. Se întinde aluatul fraged şi se îmbracă cu el fundul şi pereţii unei forme de tartă cu diametrul de 24-26 cm sau două forme mai mici. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se dă la rece. 2. Se sparg ouăle într-un castron. Se adaugă zahărul vanilat şi lămâia şi se bat […]