Ruladă “Fantezie”

1. Se căleşte ceapa. Se pune carnea tocată într-o cratiţă şi se amestecă cu ceapa. Se adaugă sare, rozmarin, piper, apoi oul crud şi feliile de pâine înmuiate în lapte. Totul se frământă bine. 2. Se întinde ca o foaie de plăcintă şi se adaugă baconul, ardeiul capia tăiat mărunt şi ouăle fierte tăiate cubuleţe. […]

Tort inimos

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bat în continuare, până devine ca o cremă. 2. Se adaugă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Se bat spumă albuşurile şi se încorporează puţin câte puţin în aluat. 3. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se […]

Puișori și ciupercuţe

1. Se pun ouăle la fiert circa 10 minute. Se răcesc. 2. Două ouă se taie pe orizontală, pentru ciupercuţe şi două pe verticală, pentru puişori. Un ou este de rezervă dacă se sparge vreunul. 3. Din brânza, mărarul tăiat mărunt, smântână şi o lingură de maioneză se face o pastă. O condimentezi cu sare […]

Tortul ruladelor

1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul şi coaja de la lămâie. Albuşul se bate spumă cu sucul de lămâie. Se adaugă gălbenuşurile, alternând cu făina, amestecând de sus în jos. Se toarnă compoziţia în tavă şi se lasă la foc potrivit circa 30 de minute. 2. Crema se prepară în felul următor: se bat […]

Saramură de știucă

1. Se curăţă peştele, se condimentează cu sare şi un praf de piper şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se încinge grătarul şi se pune la fript peştele. Se lasă până se rumeneşte. 2. Separat, se curăţă ceapa, ciupercile, usturoiul şi se taie ardeii capia mărunt. Se pune ulei într-o cratiţă, se pun ingredientele […]

Fettucini cu piept de curcan

1. Pentru început, se spală pieptul de curcan, se unge cu ulei pe toată suprafaţa, se condimentează cu sare, piper şi cimbru iar, la sfârşit, se adaugă vinul. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. 2. Între timp, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi apoi se scot într-o sită, sub […]

Dovlecei gratinați

1. Se spală dovleceii bine şi se taie pe lung, apoi se scobesc. 2. În cojile de dovlecei se pun cubuleţe de unt, se condimentează cu sare şi se aranjează într-o tavă termorezistentă unsă şi tapetată cu pesmet. Se bagă 15-20 de minute la cuptor, doar cât să se înmoaie. 3. Separat, se pune carnea […]

Ardei umpluți

1. Se taie partea superioară a ardeilor, se scot codiţele şi apoi se curăţă de seminţe. Se iau pe rând şi se spală, după care se lasă să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă ceapa tăiată mărunt sau dată […]

Ciorbă cu legume

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii, ţelina, prazul, ceapa şi cartofii se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de floarea- soarelui. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Se curăţă dovleacul turcesc şi se fierbe separat, în apă […]

Salată de fasole uscată

1. Se alege fasolea şi se spală de 2-3 ori apoi se lasă să stea în apă călduţă, aproximativ 4-5 ore, înainte de a fi preparată. 2. După ce s-a umflat fasolea se scurge şi se pune să fiarbă la foc potrivit, în apă fără sare. Se lasă să clocotească şi apoi se scurge de […]