Ruladă caramel
1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, cafeaua instant şi făina cernută. Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt. 2. Se lasă la cuptor […]
Cotlet de porc la cuptor
1. Se curăţă cotletul de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece şi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se unge apoi cu untul moale şi cu uleiul de floarea-soarelui pe toată suprafaţa. Dacă a mai rămas grăsime, se tapetează tava. 2. Într-un bol, se pun sarea, piperul roşu şi negru, o […]
Chifteluțe aromate la grătar
1. Se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă sare, piper, cimbru măcinat și 2-3 linguriţe de apă. Se frământă compoziţia 5-10 minute până se leagă. Se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă şi se spală usturoiul. Ardeiul capia se curăţă şi se spală de sâmburi şi se taie rondele potrivite. Se […]
Rață cu sos de portocale
1. Se ia pieptul de raţă, se curăţă şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se crestează uniform astfel încât să se pătrundă şi să dea şi un aspect plăcut preparatului. Se unge cu unt pe toată suprafaţa şi se condimentează cu piperul roşu şi negru măcinat. 2. Se stropeşte apoi cu vinul […]
Penne cu sos şi carne tocată
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se trec prin 2-3 jeturi de apă, apoi se lasă la scurs. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline. Se […]
Pui cu mango
1. Se trec pulpele printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe şi se crestează astfel încât să se pătrundă bine pe grătar. Se ung apoi cu grăsime şi se condimentează cu sare şi puţin piper. Se acoperă şi se lasă 5-10 minute la rece. 2. Între timp, se pregăteşte grătarul, care se unge […]
Găluşte cu sos picant
1. Se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun la scurs 3-4 minute. Într-un ibric, se încălzeşte laptele. 2. Cartofii fierţi se pun într-un bol, se adaugă untul, laptele, sarea şi se pasează cu mixerul. Se adaugă ouăle şi 4 linguri de făină. Se amestecă […]
Borș de pește
1. Bucăţile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oţet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei şi o lingură de sare şi se lasă să dea în clocot. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. 3. […]
Ardei umpluți
1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe. Se alege orezul, se spală şi se pune într-un bol împreună cu ceapa tăiată mărunt, carnea tocată, oul, mărarul verde tocat, cimbru, sare şi piper. Se frământă bine compoziţia de carne. 2. Se umplu ardeii, apoi se aranjează într-o cratiţă unsă cu ulei . Se acoperă […]
Pui bine rumenit
1. Pentru început, se spală şi se curăţă puiul de pieliţe. Se pârleşte câteva minute pe flacără şi se mai trece printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază apoi pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă bine. 2. Între timp, se taie capetele de la căpăţânile de usturoiul şi se […]