Desert de toamnă
1. Se cerne pentru început făina într-un bol, se adaugă untul moale, sare şi smântâna. Se amestecă uşor până se obţine o cocă bine legată. Se împachetează într-o folie şi se lasă la rece aproximativ o oră. 2. Separat, se curăţă gutuile, se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se topeşte untul şi se […]
Piept de pui dulce-acrişor
1. Pentru început, se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală bine, se lasă în sită să se scurgă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se stropeşte cu ulei, se unge cu puţin unt şi se lasă la rece, câteva minute. 2. Separat, se pregăteşte sosul. Se topeşte restul de unt, se […]
Pacheţele cu carne
1. Se spală şi se curăţă gutuile. Se scoate miezul cu ajutorul unui cuţit special şi se ung cu untul moale în interior. Se presară sare şi se lasă să stea la temperatura camerei. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline. După ce s-a […]
Ruladă de porc cu sos picant
1. Se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte 3-4 minute în puţin ulei. Apoi se condimentează cu sare, boia şi piper şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte călduţ, untul moale, ouăle, ceapa călită şi […]
Plăcintă cu legume
1. Aluatul se scoate cu aproximativ o oră de la rece şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se curăţă dovleceii şi ciupercile, se spală, se scurg bine de apă şi se taie mărunt. Ceapa şi usturoiul se dau pe răzătoare şi se călesc în uleiul de […]
Supă-cremă de cartofi
1. Se curăţă cartofii, ceapa, dovleceii şi rădăcinoasele. Se spală în 2-3 ape şi apoi se pun să fiarbă în apă cu sarea şi uleiul de măsline. 2. Separat, se feliază ardeii, se spală, se şterg bine şi se călesc în puţin unt. Se perpelesc câteva minute până se înmoaie, apoi se iau de pe […]
Mâncare cu chifteluţe
1. Carnea tocată de viţel se amestecă cu miezul de pâine înmuiat în lapte, cu un ou, sare, piper, ceapa tăiată mărunt şi cu verdeaţa. Compoziţia se frământă şi se lasă 10 minute la rece. 2. Între timp, se pune ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă şi se adaugă chifteluţele de carne. După […]
Somon cu legume
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri şi se rumenesc în unt. 2. Se rad morcovii pe răzătoarea mică, dovleceii se spală şi se taie feliuţe, apoi se călesc […]
Salată de pui cu caju
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Într-o crăticioară, se toarnă puţin ulei de măsline, se lasă să se încingă câteva minute şi apoi se adaugă cubuleţele de pui şi se călesc la foc mic. 2. Se stropesc cu sos de soia şi se condimentează cu sare şi […]
Borș moldovenesc
1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în 3-4 l de apă cu o linguriţă de sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la […]