Ciorbă de potroace

Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. 1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, legumele se curăţă şi se […]

Mămăligă cu ciuperci

 Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]

Friptură de porc cu bere

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă! 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 […]

Rulouri cu flori de măr

Aceste rulouri cu flori de măr se fac foarte uşor, dar arată foarte bine, ceea ce le face perfecte pentru ocaziile speciale. Iată o reţetă simplă şi delicioasă! Se amestecă făina şi untul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat un parf de sare. Se frământă aluatul format, apoi se lasă să […]

Ruladă cu caramel şi mere

Învaţă să prepari o ruladă delicioasă cu mere şi sos de caramel cu nuci. Încinge cuptorul la 175 grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Bate ouăle la viteză mare, adaugă zahărul, sucul de mere şi melasa, apoi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi sarea. Toarnă aluatul în tavă şi dă […]

Cozonac de foietaj cu măr

Profită că a venit toamna şi prepară un delicios cozonac cu măr, numai bun în weekenduri. Încearcă această reţetă simplă şi rapidă, care va umple casa de aroma deosebită. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă pentru pâine sau cozonac cu hârtie de copt, după ce ai uns-o în prealabil. […]

Cupcakes cu mere şi cremă dulce

Învaţă să prepari nişte cupcakes cu mere tomantice şi cremă delicioasă şi dulce. Mod de preparare: Încinge cuptorul al 180 de grade şi unge o tavă de brioşe cu ulei sau unt. Topeşte 2 linguri de unt, adaugă merele, apoi zahărul brun, scorţişoara şi sarea. După ce s-au înmuiat merele, se stoarce zeama de lămâie […]

Coculeţe cu nucă şi caramel

Învaţă să prepari nişte prăjituri delicioase, cu aluat dospit, nucă şi caramel lipicios. Sigur nu ştiai cum se fac coculeţele până acum. Mod de preparare: Amestecă apa călduţă cu drojdia şi lasă deoparte 8 minute. Amestecă separat ovăzul, 1/3 ceaşcă de zahăr, untul, coaja de lămâie şi sarea într-un castron. Toarnă laptele fierbinte peste amestec […]

Crumble de prune cu vanilie

Învaţă să faci o prăjitură aromată şi fructată, de toamnă, cu firimituri crocante şi prune zemoase. Vezi cât de simplă este reţeta pentru crumble de prune cu vanilie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Amestecă untul moale într-un castron, cu zahărul şi bate până se face spumă. Adaugă ovăzul, făina şi sarea, […]

Tort Napoleon

Învaţă să prepai acest tort franţuzesc şi rusesc în egală măsură. Vezi cum se prepară tortul Napoleon, duă o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul. Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi […]