Cornulețe cu dulceață
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă un praf de sare, untul moale, oţetul de mere sau zeama de lămâie, mirodeniile și zahărul pudră. Toate ingredientele se pasează cu blenderul sau cu mixerul. 2. Aluatul se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute şi, între timp, se lasă cuptorul să se încălzească la […]
Legume coapte în oală de lut
1. Se spală cartofii cu un bureţel şi apoi se pun să fiarbă în apă, cu un praf de sare. Se lasă la foc mediu ca să nu se crape şi să capete un aspect neplăcut. După ce au fiert, se scot din apa clocotită şi se lasă să se răcească puţin, apoi se decojesc. […]
Ciorbă de cartofi
1. Se curăţă şi se spală cartofii, dovleceii şi morcovii. Se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în 2 l de apă cu sare, ulei şi piper. Ceapa şi gogoşarii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 2. Separat, ceapa şi gogoşarii se călesc în puţin ulei de floarea-soarelui, cât să se înmoaie, […]
Mușchi umplut cu morcovi
1. Bucata de muşchi se taie în aşa fel încât să se poată rula şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se unge apoi cu unt şi cu ulei de măsline, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se înfăşoară într-o folie de plastic. Se lasă să stea în frigider 30 de minute. […]
Varză călită cu cârnați
1. Se îndepărtează foile de varză uscate şi se spală varza bine. Se taie fideluţă şi se freacă cu sare, ca să se înmoaie. Se acoperă cu un capac sau cu o folie şi se lasă deoparte aproximativ 15 minute. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în […]
Pulpă de vițel cu spanac
1. Se curăţă pulpa de viţel şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge cu un prosop şi se stropeşte cu coniac pe toată suprafaţa. Apoi se lasă 10 minute la congelator. 2. Între timp, se prepară compoziţia pentru crustă, în care se va coace pulpa de viţel. Se amestecă făina cu sarea […]
Supă-cremă de dovleac cu cimbru
Supa-cremă de dovleac capătă un gust special dacă o condimentezi cu cimbru. Rețeta e gata în numai 40 de minute din 6 ingrediente ieftine. 1. Se spală dovleacul, se taie capacul şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri speciale. Sâmburii se dau de-o parte iar miezul se pune la fiert în apă cu sare […]
Salată bogată
1. Se alege salata, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie pâinea în felii, apoi în fâşii. Se topeşte untul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se adaugă pâinea. Se lasă să absoarbă aromele şi apoi se rumenesc în cuptorul încălzit în prealabil. 2. […]
Spaghete cu perişoare
1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune într-un bol şi se amestecă cu carnea tocată, oul, cimbrul şi busuiocul. Se lasă la rece 30 de minute. 2. Separat, se pun spaghetele să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi […]
Tort “Napolitanna”
1. Într-un vas, se pun gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, un praf de sare, făina cernută şi laptele călduţ. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă să fiarbă la baie de aburi. Se amestecă până se întăreşte şi capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se lasă să se […]