Mini-napolitane cu stafide
1. Se pun albuşurile într-o cratiţă şi se bat spumă cu mixerul. După ce s-au bătut bine, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat uşor, la baie de aburi, aproximativ 50 de minute. Se va obţine o cremă-bezea foarte consistentă şi bine legată. 2. În crema de bezea se adaugă esenţa de migdale […]
Mușchi de vită marinat
1. Se taie muşchiul de vită, se scot pieliţele şi se feliază. Se pun să fiarbă în apă cu 1-2 picături de ulei. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se pasează cu blenderul. Pasta de ceapă se căleşte […]
Cotlet de porc cu orez
1. Se spală cotletul de porc şi se pune la fiert în apă cu sare. 2. Se curăţă ciupercile, se spală, se feliază şi se călesc în ulei. Se adaugă pesmetul şi verdeaţa şi se condimentează, după gust. 3. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul, se zdrobesc cu blenderul şi se călesc în uleiul încălzit. Se […]
Frigărui cu salată
1. Se curăţă pulpele de pui de pieliţe şi se taie cubuleţe. 2. Ardeii se taie în jumătăţi, se scot seminţele şi se taie felii potrivite. Roşiile se taie rondele şi se pun într-un bol de plastic împreună cu două dintre cepe, ardeii şi cubuleţele de carne. Se condimentează cu sare şi ulei şi se […]
Ciorbă de legume
1. Se curăţă dovleacul şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare şi ulei de măsline. Broccoli şi fasolea se opăresc separat, în altă oală, în apă clocotită cu sare. 2. Se curăţă restul legumelor, adică morcovii, ceapa, ţelina, ardeii şi dovlecelul şi se adaugă pe rând în oală. Fasolea fideluţă şi broccoli, […]
Tocăniţă cu piept de curcan
1. Se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, pentru a-şi păstra prospeţimea. 2. Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe, se spală într-un jet de apă, se şterge […]
Chiftele cu șalău
1. Se spală bucăţile de peşte, se scurg şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se scot în sită şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se scurge porumbul de zeamă şi se […]
Plăcinţele cu mere
1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. 2. Separat, se curăţă merele, se taie cubuleţe sau feliuţe şi se călesc în untul topit în prealabil, la foc mic, să nu se ardă. După ce s-au înmuiat, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, zeama de lămâie […]
Pui cu mere coapte
1. Se ia puiul, se spală bine, se curăţă în interior şi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se unge cu unt peste tot, se condimentează cu sare şi piper şi se împănează cu usturoiul curăţat în prealabil. 2. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă să stea la macerat aproximativ 30 de […]
Salată “uşoară”
1. Pentru început, se pregătesc crutoanele. Se feliază pâinea, se taie apoi cubuleţe. Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Se curăţă şi se pisează usturoiul. Toate ingredientele se amestecă bine. Se condimentează cu sare şi se pun peste crutoane. Se lasă la foc mediu să se usuce. 2. Separat, se prepară sosul. Se […]