Vinete cu sos béchamel

1. Se curăţă vinetele, se spală şi se taie rondele. Se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă în sită de plastic, ca să nu se oxideze. Este foarte important să treacă prin acest proces deoarece conţin un suc toxic. Se scurg bine şi se stropesc cu puţin ulei. 2. Se curăţă între […]

Vinete umplute cu carne

1. Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele. 2. Între timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, […]

Vinete cu susan în saramură

1. Se curăţă vinetele de coajă, se spală bine şi se opăresc în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 40 de minute. Se scot din apa în care au fiert şi se pun în sită să se scurgă. Se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe. 2. Separat, se prepară saramura. Într-o oală de 2 […]

Porc cu legume şi orez

1. Se pune orezul să fiarbă într-un litru de apă cu sare şi se lasă să se înăbuşe, la foc mic. După ce a fiert, se stropeşte cu puţin ulei de măsline, se amestecă uşor să nu se rupă şi se acoperă cu un capac. 2. Separat, se ia cotletul de porc, se spală, se […]

Salată cu pui

1. Se ia pieptul de pui, se trece printr-un jet de apă, se şterge bine cu un prosop absorbant şi se prăjeşte în uleiul încins. Se întoarce de pe o parte pe cealaltă, la intervale mici, astfel încât să se rumenească uniform. Se scoate şi se lasă să se scurgă de grăsime pe un prosop […]

Tortellini cu sos alb

1. Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când începe să clocotească, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă […]

Ghiveci macedonean

1. Se taie pieptul de porc cubuleţe şi se rumeneşte în uleiul încins. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se presară peste bucăţelele de carne. 2. Separat, se curăţă morcovii, ardeii, cartofii, fasolea verde şi albă, dovlecelul. Se taie bucăţi mici şi se adaugă în cratiţă, împreună cu o cană cu apă şi se […]

Specialitate din muşchi de vită

1. Se ia muşchiul de vită, se trece printr-un jet de apă rece, apoi se şterge. Se taie în aşa fel încât să se poată umple, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi se unge cu unt şi cu muştar. 2. Castraveţii se scot din saramură, se spală, se feliază şi […]

Ardei umpluţi cu cuşcuş

1. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşe în unt până devine sticloasă. Se curăţă între timp gogoşarii, se taie feliuţe subţiri şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călească împreună şi se stropesc cu puţină apă călduţă. 2. După ce s-au călit şi gogoşarii, se adaugă roşiile decojite, tăiate mărunt, […]

Pere în foietaj

1. Pentru început, se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Este bine ca acest tip de aluat să nu se dezgheţe forţat deoarece nu mai creşte. 2. Între timp, se pregăteşte zahărul, se pune în cratiţă şi se dă la foc potrivit. După ce s-a caramelizat, se adaugă […]