Ghiveci aromat cu cimbrişor

1. Ceapa şi usturoiul se spală, se taie mărunt sau se zdrobesc cu blenderul. Pasta obţinută se căleşte în ulei, la foc mic. Se adaugă ţelina rasă pe răzătoarea mică şi se înăbuşe cu apă călduţă. 2. Între timp, se curăţă ardeii, gogoşarii şi dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe potrivite. Se adaugă în […]

Ciorbă de pui cu legume

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în două-trei ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se spumează de câte ori este nevoie. Carnea de pui se lasă să fiarbă fără zarzavat, aproximativ 30 de minute la foc mic, acoperită cu capac. 2. Între timp, se pregătesc […]

Specialitate à la grec

1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele mai groase, se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă de toxine, în sită, câteva ore. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pune la călit în puţin ulei şi se lasă să se răcească. 3. Carnea tocată se pune […]

Ciorbă ardelenească

1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac. 2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună […]

Salată cu pui şi portocale

1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare. Când a început să dea în clocot şi să facă spumă, se curăţă cu spumiera. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră şi, după aceea, se scoate să se răcească. 2. Între timp, se curăţă portocalele, se taie feliuţe, castraveţii se spală şi […]

Somon cu sos de piper

1. Bucăţile de somon se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa. Se împachetează cu folie fiecare bucată şi se bagă la frigider. Se lasă să se macereze aproximativ 30 de minute. 2. Separat, se pregăteşte sosul alb, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, laptele călduţ, piperul boabe și măcinat şi nucşoara. Se […]

Copănele cu rozmarin

1. Se iau copanele de pui, se curăţă de pieliţe, se opăresc 3-4 minute apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi, se ung cu miere şi se stropesc cu ulei pe toată suprafaţa. Se acoperă cu crenguţe de rozmarin şi se lasă o oră la macerat. 2. Se curăţă cartofii între timp, se spală […]

Ruladă de carne tocată

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se frământă bine cu ouăle, untul moale, sarea, piperul, ceapa călită şi măghiranul. Se tapetează tava cu ulei şi cu pesmet şi se aranjează rulada în tavă. Se bagă în cuptorul încins. 2. Se toarnă uleiul într-un ibric, se lasă să se încingă şi se adaugă făina. […]

Tartă cu prune

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale, sarea, smântâna, zahărul pudră şi coaja de lămâie. Se frământă bine, iar dacă este prea tare compoziţia, se mai adaugă apă minerală. 2. Coca se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece 30-40 de minute. Se scoate, […]

Crap umplut cu prune

1. Se curăţă crapul bine şi de solzi şi de măruntaie, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant. 2. Se iau prunele, se spală, se desfac de sâmburi şi se stropesc cu vin. Între timp, crapul se condimentează cu sare şi piper pe toate […]