Piept de curcan cu prune
1. Se porţionează pieptul de curcan în 7-8 felii, care se bat bine cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un bol şi se lasă la rece acoperite cu folie de plastic. 2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se […]
Pulpe cu cartofi ţărăneşti
1. Pulpele de pui se curăţă de pieliţe, se spală bine, se crestează şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, se împănează cu usturoi şi frunzuliţe de rozmarin. 2. Se aranjează într-o tavă, se stropesc cu ulei şi puţină apă şi se bagă în cuptorul încins să se rumenească. 3. Separat, se […]
Păstrăv cu fasole verde
1. Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat. 2. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. 3. Se taie baconul cubuleţe, […]
Perişoare picante
1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă ceapa tocată mărunt şi călită în prealabil în puţin ulei, oul şi miezul de pâine înmuiat în lapte dulce. Se presară piper, cimbru şi sare şi se amestecă bine. 2. Din carne se formează perişoarele care se fierb la foc mic. 3. Roşiile se spală, […]
Paste mediteraneene
1. Se pun pastele în apă cu sare şi puţin ulei de măsline şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot şi se trec prin apă rece. 2. Vânăta se curăţă şi se taie fâşii, se condimentează cu sare, se lasă în sită să iasă toxinele, se […]
Cotlet în crustă de muştar
1. Se ia cotletul de porc, se curăţă de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge bine cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper şi muştar cu hrean. 2. Se aşază pe un platou, se acoperă şi se lasă la macerat aproximativ trei ore. În timpul acesta, se […]
Ciorbă de crap cu borş
1. Se spală bucăţile de peşte, se curăţă bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Când a început să se formeze spuma, se curăţă uşor cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, se adaugă piperul boabe şi măcinat şi foaia de dafin. 2. Se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie cubuleţe. […]
Bucheţele cu struguri
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, ouăle, zahărul vanilat, zahărul pudră, coaja de lămâie, migdalele măcinate şi untul. Ingredientele se încorporează şi se frământă 15-20 de minute. Se obţine o cocă maleabilă, uşor de întins. 2. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la rece circa o oră. Se pregătesc […]
Prăjitura “Rubinne”
1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se ia gălbenuşul, se stropeşte cu puţină apă şi se bate bine cu furculiţa. Se dă drumul la cuptor la 120˚C. 2. Se întinde aluatul şi se împarte în jumătate. Foile se coc pe dosul tăvii, dar, înainte de a […]
Prăjitura cu bezea
1. Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se obţine o cremă fină şi spumoasă de unt şi se adaugă ouăle, unul câte unul. 2. La sfârşit, se adaugă făina cernută, coaja de lămâie, zeama de lămâie […]