Ciorbă á la grec
1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. 2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă […]
Vinete gratinate
1. Se spală şi se taie vinetele jumătăţi. Cu o lingură ascuţită, se scoate miezul în aşa fel încât să nu se rupă peretele exterior al vinetei. Se sărează şi se lasă cu gura în jos, să se scurgă. 2. Miezul se condimentează cu sare şi se lasă, de asemenea, să se scurgă într-o sită […]
Copane în sos picant
1. Se curăţă copanele de pieliţe, se spală, se înţeapă pe toată suprafaţa şi se condimentează. 2. Se încinge uleiul şi se pun copanele la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol, pe un prosop absorbant de bucătărie. 3. Piureul de roşii se toarnă într-o cratiţă şi se adaugă condimentele şi uleiul de […]
Salată de hribi
1. Se curăţă şi se spală hribii în 3-4 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se taie felii potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 40 de minute. 2. După ce au fiert, se scot, se lasă să se scurgă şi, separat, se pregăteşte sosul vinegreta. 3. Într-un […]
Musaca grecească
1. Se spală cartofii în 2-3 ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. 2. Între timp, se spală ceapa, se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline încins. 3. Peste ceapa aurie se adaugă carnea tocată de vită şi se înăbuşe la foc mic. Se adaugă apă puţin […]
Aperitive cu somon
1. Se iau feliile de pâine, se stropesc cu puţin unt topit sau cu ulei de măsline şi se bagă în cuptorul cald. Se lasă aproximativ 20 de minute, atât cât să fie crocante la suprafaţă şi moi la mijloc. 2. Crema de brânză se pune într-un bol, se mixează şi se amestecă cu migdalele […]
Pizza picantă
1. Se cerne făina într-un bol de plastic, se face o gaură la mijloc şi se pun ingredientele: oul, sarea, uleiul, drojdia înmuiată în apă călduţă. Se încorporează şi se obţine o cocă uşor de modelat. 2. Se frământă câteva minute până se dezlipeşte de pe mâini. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi […]
Pizza rustică
1. Se cerne făina într-un bol şi se lasă 5-10 minute lângă o sursă de căldură. Se face între timp maiaua din drojdie amestecată cu puţină apă călduţă şi se lasă 5 minute la dospit. 2. După ce a expirat timpul, se pune maiaua peste făină, se adaugă sarea şi uleiul şi se frământă. Dacă […]
Pizza cu anşoa
1. Se cerne făina, se amestecă cu ouăle, untul, sarea şi iaurtul. Se frâmântă bine şi, după ce s-a legat compoziţia, se pune pe o folie de aluminiu, se înfăşoară şi se bagă la frigider pentru 30 de minute. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan, se pun la scurs şi apoi se […]
Ciorbă bănăţeană
1. Se lasă fasolea la înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele. 2. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă. Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie […]