Tartă de vară

1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc, se adaugă untul moale, sare şi apă. Se frământă bine până se obţine o cocă tare. 2. Se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se împachetează în trei. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 3. Între timp, se rade […]

Budincă de cartofi cu şalău

1. Se spală cartofii cu un burete special şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă şi, după aceea, se scot, se ţin câteva minute la răcit şi apoi se decojesc. Se taie felii subţiri şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu sare. 2. Separat, se taie […]

Salată aperitiv

1. Se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă în sită. Castraveţii se spală bine, se curăţă şi se taie felii potrivite. 2. Se pregătesc crutoanele din pâine albă sau integrală, se stropesc cu unt topit şi cu sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se […]

Muşchi de vită în ierburi aromatice

1. Piperul se amestecă cu sarea grunjoasă şi ierburile aromatice, cimbrul şi rozmarinul uscate şi măcinate. 2. Se taie feliile de muşchi în aşa fel încât să nu fie foarte subţiri. Se trec prin amestecul de piper şi ierburi, se aşază pe un platou şi se lasă să se usuce aproximativ o oră. 3. Se […]

Burrito cu pui

1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper şi oţetul balsamic. Se acoperă şi se lasă 20 de minute la macerat. 2. Separat, se curăţă ceapa, ardeii şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa […]

Tartă cu coacăze

1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale, migdalele măcinate, un praf de sare, zahărul pudră şi iaurtul. Se frământă bine şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la rece. 2. În acest timp, se curăţă coacăzele, se spală şi se lasă să […]

Tartă “Tutti frutti”

1. Se pune untul într-un bol de plastic şi se lasă la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se presară zahărul pudră, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se freacă până se obţine o cremă pufoasă. 2. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă în continuare. La final, în crema fină se adaugă […]

Tartă cu prune

1. Se sparg ouăle, gălbenuşurile se pun într-un bol, se adaugă un praf de sare şi se acoperă cu o folie. Separat, se topeşte untul într-un ibric şi se lasă să se răcească înainte de a se folosi. 2. Se spală prunele, se şterg bine de apă, se scot sâmburii şi se taie feliuţe. Nucile […]

Friptură de porc cu orez

1. Se trece carnea de porc printr-un jet de apă rece, se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru şi se stropesc cu ulei şi vin. 2. Se lasă o oră la macerat şi se bagă apoi în cuptor. Se curăţă şi […]

Ciorbă de praz cu borş

1. Se curăţă bine prazul, ardeii şi ceapa. Se taie rondele şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se stropesc cu apă călduţă şi se adaugă morcovul şi ţelina rase pe răzătoarea mică. 2. Se lasă să fiarbă în câteva clocote şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi dovleceii. 3. Roşiile se opăresc, se […]