Bruschete cu mozzarella
1. Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Pasta obţinută se amestecă cu sare şi ulei până se obţine o compoziţie consistentă, foarte bine legată. 2. Se feliază pâinea, se stropeşte cu mujdeiul de usturoi şi cu puţin unt, se presară cimbru uscat şi se bagă şi în cuptor să se rumeneasă. 3. Se […]
Pizza vegetariană
1. Se prepară maiaua din lapte de soia călduţ, drojdie şi o lingură de făină. Se amestecă bine şi se lasă 10-15 minute la dospit. 2. Maiaua se toarnă în făina cernută, se adaugă uleiul, sarea şi apa minerală. Se frământă compoziţia până se obţine o cocă uşor de modelat, care se lasă să crească. […]
Păstrăv cu spanac
1. Se spală peştele în câteva ape şi se curăţă bine. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se curăţă usturoiul, se pisează sau se taie mărunt şi se amestecă cu puţin ulei, sare, piper şi cimbru. 3. Se condimentează peştele cu pasta de usturoi, atât pe interor, cât şi […]
Salată de dovlecei
1. Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite ca mărime, se condimentează cu sare şi piper şi se pun în sită să se scurgă. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi puţin ulei, după gust, ca la maioneză. Se spală şi se alege mărarul […]
Tort cu fructe de pădure
1. Se pun gălbenuşurile într-un bol, se mixează cu esenţa de vanilie şi cu zahărul pudră. Se obţine o cremă untoasă. Se adaugă coniacul şi brânza mascarpone. Se amestecă bine, iar crema se lasă la rece. 2. În acest timp, fructele de pădure se spală şi se lasă să se scurgă pe prosoape absorbante de […]
Cotlet de porc în sos dulce-acrişor
1. Pentru început, se curăţă cotletul de grăsime şi de pieliţe. Se trece printr-un jet de apă rece, se scurge şi se şterge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pune în tava unsă cu ulei de floarea-soarelui. 2. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu restul de ulei şi cu vinul […]
Rulouri cu brânză de capră
1. Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei. Susanul se pune în tavă, se stropeşte cu sare şi câteva picături de apă şi se bagă în cuptor, la prăjit. 2. Brânza de capră se scoate din saramură, se lasă să se scurgă în sită şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol, se […]
Rulouri din piept de pui
1. Se feliază pieptul de pui. Feliile se bat cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropesc cu ulei pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu o folie de plastic. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin […]
Salată mexicană
1. Se alege fasolea, se spală în câteva ape şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă cu 3-4 ore înainte de fierbere. 2. Se scurge de apă şi se pune să fiarbă în câteva ape până se elimină toxinele. După ce a fiert, se scurge în sită şi se lasă să se răcească. […]
Mini tarte aperitiv
1. Se aleg şi se spală ciupercile. Se toacă mărunt şi se călesc în unt. Spre sfârşit, se adaugă mărarul tocat mărunt şi caşcavalul ras. 2. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se mixează cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. După aceea, se adaugă crema de gălbenuşuri, ciupercile […]