Tocană din carne de porc
1. Se spală muşchiul de porc cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După aceea, se taie carnea sub formă de cubuleţe. 2. Separat, se spală şi se curăţă ceapa, se taie solzişori şi, împreună cu carnea tăiată, se călesc în uleiul încins în prealabil. 3. […]
Borş de găină
1. Se pune găina, curăţată şi spălată, în prealabil, să fiarbă în apă cu sare. După ce a început să clocotească, se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Între timp, într-un bol, se sparge oul, se bate cu sare şi se îngroaşă cu făina […]
Vis de vară
1. Apa, zahărul şi zahărul vanilat se pun la fiert şi se lasă să clocotească până ce capătă consistenţa unui sirop. Se lasă să se răcească şi, în acest timp, se curăţă zmeura şi se zdrobeşte cu blenderul. Ca să nu se simtă seminţele, se trece prin sită şi se toarnă în siropul rece. Se […]
Royal peach
1. Pentru început, se prepară îngheţata ca să stea la rece. Se pun într-o crăticioară zahărul, apa şi vanilia. Se lasă să fiarbă circa 40 de minute până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. 2. Separat, se curăţă piersicile şi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se adaugă în siropul rece. 3. Se […]
Un alt fel de profiterol
1. Se pune laptele să fiarbă la foc mic. Separat, într-o oală de 2 l, se mixează gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul tos până ce se oţine o cremă spumoasă. După ce s-a încălzit laptele, se toarnă în crema de gălbenuşuri şi se încorporează uşor ca să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia se […]
Tartă cu ciuperci
Tarta cu ciuperci este un fel de mâncare inedit, pe care îl faci rapid şi fără cheltuieli mari. Iar reţeta e foarte simplă! 1. Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc şi se adaugă untul moale, un praf de sare, gălbenuşurile şi apa călduţă. Se amestecă uşor în aşa fel încât […]
Specialitate grecească
1. Se taie fleica de berbecuţ bucăţi potrivite, pieptul de porc afumat la fel, se condimentează cu sare şi piper roşu şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă 10 minute la rece. 2. Se curăţă ceapa roşie, se taie rondele subţiri şi se freacă […]
Salată specială
1. Pentru început, se spală pieptul de pui, se taie fâşii, se condimentează cu sare şi piper, se dă prin oul bătut şi prin făină şi se prăjeşte. 2. Se taie bagheta felii potrivite şi se pun în cuptor să se rumenească. Separat, se topeşte untul într-un ibric şi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate […]
Pui mexican
1. Se curăţă cartofii şi restul legumelor pentru mâncare, se spală şi se taie felii medii. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor să se gratineze. 2. Separat, se taie pieptul de pui bucăţi potrivite, la fel şi ardeii, dovlecelul, roşiile şi ananasul şi se pun într-un […]
Lasagna cu sos de roşii
1. Se pun foile de lasagna să fiarbă, în apă cu sare şi cu 2 linguriţe ulei de măsline şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. 2. Separat, carnea de vită se toacă şi se căleşte în uleiul de măsline […]