Penne regale

1. Pastele se pun să fiarbă în apă, sare şi uleiul de măsline conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec sub câteva jeturi de apă rece. 2. După ce s-au scurs, se pun în untul topit şi se călesc 10 minute. Se condimentează cu sare şi […]

Burrito picant

1. Pentru început, se spală carnea de pui cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, se taie felii subţiri, eventual se mai mărunţesc. 2. Carnea de pui se căleşte în uleiul de măsline şi, după ce a căpătat o culoare […]

Vinete gratinate

1. Se toacă carnea la mașină sau la robot. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui până devine sticloasă. 2. Carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare, piper şi, la sfârşit, se adaugă pasta de roşii. 3. Se lasă să scadă câteva […]

Triunghiul cu delicii

1. Se prăjesc feliile de pâine. Se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. 2. Separat, se spală ouăle şi se pun să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 7-8 minute. După ce au fiert, se scot şi se ţin câteva minute în apă rece, astfel încât să se poată curăţa uşor. […]

Penne cu somon

1. Se pun pastele în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se din când în când ca să nu se lipească între ele. Se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj iar după ce au fiert se scot şi se pun în apă rece […]

Spaghete bologneze

1. Pentru început, se pun 2 litri de apă într-o oală, cu sare şi ulei de măsline, se lasă să clocotească 3-4 minute şi se adaugă spaghetele. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ele şi se lasă să fiarbă la foc mic, conform instrucţiunilor de pe pachet. […]

Vinete cu parmezan

1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite, se condimentează cu sare şi se lasă câteva ore în sită, ca să-şi lase toxinele. 2. Feliile de vinete se scurg de zeamă şi se călesc în puţin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie şi se lasă să se […]

Somon cu mazăre

1. Medalioanele de somon se condimentează cu sare, piper şi boia, se ung cu puţin unt topit şi se lasă la frigider. 2. Separat, mazărea, morcovii şi conopida se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute şi, după aceea, se scot în sită şi se lasă la […]

Ghiveci ardelenesc

1. Pentru început, se alege fasolea uscată şi se lasă câteva ore să se înmoaie. După ce a stat în apă călduţă, se scoate şi se pune să fiarbă. Se fierbe în câteva ape până se elimină toxinele apoi se scoate în sită să se scurgă. 2. Carnea se taie cubuleţe şi se căleşte în […]

Salată grecească

1. Se curăţă şi se spală sparanghelul, se leagă în mănunchiuri şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă aproximativ 30 de minute şi se scot în sită să se scurgă. 2. Separat, se taie pâinea şi se fac crutoanele, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cimbru uscat. Se […]