Chifteluţe marinate cu spaghete
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. După fierbere, se scot în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se curăţă ceapa, usturoiul şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se amestecă cu miezul de pâine, oul şi carnea tocată. Se condimentează cu sare şi piper şi se formează chiftelele. […]
Clătite cu brânză
1. Se sparg ouăle într-un bol, se bat bine şi se amestecă cu uleiul ca la maioneză. Se adaugă sarea şi o parte din cantitatea de lapte şi făina cernută. Compoziţia obţinută se diluează cu restul de lapte şi apă minerală. 2. Aluatul de clătite trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale. Se încinge tigaia, se […]
Friptură de pui cu ardei copţi
1. Se spală ardeii, se şterg bine şi se pun pe plita încinsă să se coacă. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă şi, după ce s-au copt uniform, se pun într-un bol cu sare grunjoasă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, ca să se înăbuşe şi să se cureţe uşor. 2. […]
Piept de pui cu legume şi oregano
1. Se curăţă morcovii şi conopida, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 40 de minute la foc mediu şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. 2. Separat, se desface carnea de pui după os şi se taie cubuleţe. Se […]
Supă de pui
1. Se curăţă şi se spală puiul în câteva ape, se pârleşte la flacăra de la aragaz, se mai trece printr-un jet de apă şi se porţionează. Pulpele, spatele şi aripile se păstrează pentru friptură, iar pieptul se pune să fiarbă în oala de supă cu o linguriţă de sare. 2. Când a început să […]
Pui la grătar cu orez
1. Se taie pieptul de pui felii, cât se poate de egale, se crestează cu un cuţit foarte bine ascuţit, se unge cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă câteva minute la rece. 2. Separat, se pun 800 ml de apă la fiert cu sare, unt şi legumele curăţate şi […]
Macrou cu legume
1. Se scot bucăţile de macrou de la congelator şi se lasă aproximativ o oră la temperatura camerei. După ce s-au dezgheţat, se trec printr-un jet de apă şi apoi se pun în tavă. 2. Se stropesc cu ulei, vin şi zeama de la 1-2 lămâi, se condimentează cu sare, piper şi foi de dafin, […]
Ghiveci cu piept de curcan
1. Se spală pieptul de curcan, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune uleiul de floarea-soarelui într-o cratiţă şi se călesc bucăţile de carne. 2. Între timp, se curăţă legumele şi se spală bine. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii se taie rondele, ceapa, solzişori, ardeii, fâşii, varza se toacă mărunt iar mazărea se fierbe […]
Salata nicoise
1. Se alege fasolea, se rupe la capete şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se scurge în sită. Se acoperă cu o folie şi se lasă să se răcească la tempratura camerei. 2. În acest timp, se spală cartofii şi se pun să […]
Muşchi de vită cu sote de ciuperci
1. Pentru început, se taie muşchiuleţul de vită felii potrivite. Se presează cu mâna şi se pune la macerat, cu 3-4 ore înainte să se pregătească pe grătar. Se unge cu unt peste tot, se condimentează cu piper şi rozmarin şi se lasă la frigider acoperit cu o folie de plastic. 2. Separat, se curăţă […]