Copane cu sos de ceapă

1. Se spală copanele într-un jet de apă, se curăţă de pieliţe şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Ca să se pătrundă bine atunci când se prăjesc, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte bine ascuţit, se condimentează cu sare şi se pun să se prăjească în uleiul […]

Desert “Ice cherry”

1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahărul pudră şi vanilat. Se toarnă apoi untul topit şi se încorporează făina şi cacaua cernute. 2. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se […]

Prăjitură cu cireşe

1. Se curăţă cireşele de sâmburi, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se pudrează cu făină. 2. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu sarea, albuşurile se pun într-un bol şi se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de […]

Tartă “Cireşica”

1. Se spală cireşele, se scurg şi se scot sâmburii. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece. 2. Se scoate untul de la rece şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se freacă pentru început cu cantitatea de zahăr pudră […]

Ciorbă de văcuţă

1. Se spală muşchiul de vită în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se spumează până se limpezeşte zeama. 2. Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu muşchiul de vită. 3. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute […]

Mâncare orientală

1. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se pasează cu blenderul, apoi se călesc în ulei. Se lasă 2-3 minute şi se adaugă măslinele şi alunele. 2. Între timp, se pun piersicile într-o oală cu apă şi se lasă la fiert, la foc mijlociu. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se […]

Cartofi nature cu somon

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, cu sare şi apă. După ce au fiert, se lasă să se răcorească şi se curăţă de coajă. 2. Separat, se spală bine fileul de somon cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. 3. Între […]

Pizza ţărănească

1. Se tapetează o formă de pizza cu margarină şi se aranjează feliile de pâine, astfel încât să nu rămână spaţii goale. Se toarnă laptele călduţ şi se lasă să se înmoaie. 2. Bucăţile de soia se pun la înmuiat cu câteva ore înainte de a fi preparate. După aceea, se dau prin maşina de […]

Fripturi picante la grătar

1. Se spală somonul şi carnea de porc bine, cu jet de apă rece, apoi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Medalioanele de somon şi antricoatele de porc se ung cu unt şi se condimentează cu sare, cimbru, piper şi boia. Se acoperă cu o folie de plastic şi se […]

Budincă din legume

1. Se spală bine dovleceii, apoi se curăţă de coajă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se spală ceapa şi mărarul şi se toacă mărunt. 2. După ce au fiert, dovleceii se scot într-o sită şi se lasă la scurs, apoi se amestecă cu verdeaţa tocată, cu pesmetul şi cu brânza […]