Medalioane cu brânză
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă. Se taie şi se scobesc de miez, astfel încât să arate ca nişte ouşoare. 2. Vânăta şi dovlecelul, se curăţă de coajă, se taie […]
Cârnaţi picanţi pe pat de varză
1. Varza acră se dă prin 2-3 jeturi de apă, se scurge, apoi se toacă mărunt. 2. Se curăţă şi se taie ceapa solzişori, se căleşte în ulei şi se adaugă varza murată şi tocată. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Se condimentează cu piper, boia dulce şi iute şi se bagă în cuptorul încins. 3. […]
Pulpă de porc în sos dulce acrişor
1. Cu 3-4 ore înainte, se pune pulpa de porc la marinat în vin şi boabe de piper. Se acoperă cu folie de plastic şi se bagă la frigider. 2. Între timp, se curăţă dovleacul, se unge cu miere, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, se bagă la cuptor şi se […]
Coroniţă cu carne
1. Se cerne făina într-un bol şi se pune untul încălzit la temperatura camerei. Se adaugă ouăle, sarea şi iaurtul, apoi se frământă 15-20 de minute până se formează un aluat. Se înfăşoară în folie de plastic şi se bagă la rece până când se pregăteşte umplutura. 2. Carnea se taie cubuleţe şi se pune […]
Pui la cuptor
1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală şi se lasă la scurs în sită. Se topeşte untul şi se amestecă cu sare, piper, boia, usturoi pisat şi o parte din cantitatea de vin. 2. Puiul se unge cu sosul de vin. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la frigider aproximativ 2 […]
Supă-cremă de legume
1. Se curăţă zarzavaturile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare şi ulei ca pentru supă. Se lasă să fiarbă la foc domol, acoperite cu un capac. 2. Separat, se pun roşiile în altă cratiţă şi se opăresc în câteva clocote. Se scot din apa fiartă, se pun în sită şi […]
Ştrudel cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se desfac codiţele şi se spală în câteva jeturi de apă. Se scurg în sită şi se toacă mărunt împreună cu codiţele. 2. Într-o cratiţă, se toarnă uleiul şi se călesc ciupercuţele cu ceapa tocată mărunt. După ce s-au rumenit, se amestecă cu verdeaţa tocată, se condimentează cu sare şi piper […]
Crap la tavă în sos de vin
1. Se curăţă peştele, se spală în câteva ape şi apoi se crestează de 3-4 ori pe ambele părţi, iar în crestături se presară sare, piper boabe şi măcinat şi foi de dafin măcinate. 2. Se unge cu uleiul de măsline, se acoperă cu felii de lămâie şi se lasă aproximativ o oră la frigider. […]
Piept pané cu bulete de caşcaval
1. Se feliază pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu puţin ulei ca să se frăgezească şi se lasă câteva minute la rece. 2. Între timp, se pun cartofii să fiarbă, în coajă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcească […]
Medalion de vită cu legume
1. Se unge muşchiul de vită cu ulei, pe toată suprafaţa, se stropeşte cu vin şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă aproximativ o oră la rece. 2. Tava de lut se pune în apă, unde se lasă o oră, apoi se pregăteşte pentru cuptor. Se curăţă toate legumele, se ung cu […]