Fasole cu cârnaţi
1. Se alege fasolea, se spală în apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. 2. Dimineaţa se strecoară şi apoi se fierbe în 2-3 ape, cu un praf de sare. Se procedează aşa pentru a se elimina toxinele. 3. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă […]
Salată de fasole cu bacon
1. Se alege fasolea, se spală în apă călduţă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, astfel încât prin fierbere să se elimine toxinele. 2. După ce a fiert, se strecoară de zeamă şi se lasă în sită, eventual […]
Pacheţele mexicane
1. Se spală fasolea şi se lasă să se înmoaie de seara până dimineaţa, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare, în două-trei ape, cât să elimine toxinele. 2. Fasolea boabe, după ce a fiert, se scoate din apă şi se trece prin câteva jeturi de apă călduţă. 3. Între timp, se taie […]
Salată aperitiv cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile de coajă, se spală cu apă rece, se lasă să se scurgă şi se taie felii potrivite. 2. Separat, se pune untul să se topească, se toacă ceapa solzişori şi se căleşte câteva minute la foc mic, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să scadă. 3. Între timp, se curăţă […]
Ciuperci cu unt şi piept de pui
1. Se trece pieptul de pui printr-un jet de apă, se lasă câteva minute în sită, se condimentează cu sare şi piper, se unge cu unt, se presară parmezan, se rulează şi apoi se înfăşoară în baconul afumat. 2. Se pune în tavă, se stropeşte cu apă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit. […]
Rulouri de curcan în sos
1. Se taie pieptul de curcan ca pentru şniţele, se bat bucăţile de carne, se condimentează cu sare, piper, boia, se stropesc cu ulei şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă ardeii, se spală şi apoi se taie fâşii. Se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. Ardeii şi usturoiul se călesc […]
Mâncare de bame
1. Se curăţă bamele de codiţe, se spală în apă călduţă şi apoi se opăresc într-un litru de borş, în câteva clocote. 2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline cât să devină sticloasă, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi puţină apă. 3. Bamele se scot din […]
Coşuleţe cu carne
1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se pun cu gura în jos să se scurgă, pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. În acest timp, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu carnea tocată, amestecându-se continuu. Se adaugă puţină apă călduţă şi se căleşte la foc mic. […]
Supă de varză
1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare ca pentru supă. Se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se curăţă varza, se toacă mărunt şi se freacă cu sare. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot din supă şi se lasă la scurs într-o sită. […]
Salată în conchiglie
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi câteva picături de ulei. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După aceea, se scot cu spumiera, se pun în sită şi dau printr-un jet de apă rece. 2. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie şi, în […]