Pui cu sos alb
1. Se trece pieptul de pui printr‑un jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se porţionează. Se ung bucăţile de piept cu unt, se condimentează cu sare şi piper, se pun în tavă, se stropesc cu puţină apă şi se bagă în cuptorul încins. 2. Separat, într-o crăticioară se topeşte untul, se […]
Prăjitură cu gem
Prăjitură cu gem delicioasă care se face în numai o oră, după o rețetă simplă. Sigur o să-ți iasă un deliciu! 1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă margarina, sarea, apa minerală, coaja de lămâie şi se frământă bine. 2. Se obţine un aluat potrivit, nici moale dar nici foarte tare, se înveleşte […]
Pliculeţe cu migdale
1. Drojdia se topeşte în borşul călduţ şi se amestecă cu o lingură de făină şi 2 de zahăr şi se lasă la dospit lângă o sursă de căldură. 2. Se cerne făina într-un bol, se pune margarina moale, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi se frământă 10-15 minute. Se acoperă aluatul cu un […]
Prăjitură “Napoletana”
1. Nuca şi alunele se pun într-o tavă şi se dau 20 de minute în cuptorul încins. După ce s-au copt, se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se macină sau se taie mărunt. 2. Se caramelizează zahărul şi, după ce s-a topit, se adaugă margarina, nucile, sarea, zahărul vanilat […]
Regina Margo
1. Se lasă untul la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se amestecă cu zahărul vanilat şi zahărul pudră, până se obţine o cremă bine legată. 2. Se adaugă ouăle unul câte unul, nuca măcinată, un praf de sare, cacaua şi făina cernute şi se amestecă uşor să nu se lase. 3. Se tapetează o […]
Turnuleţe “Elise”
1. Se sparg ouăle, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi răcit şi se amestecă uşor să nu se lase. La sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute. 2. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru […]
Chifteluţe de orez
1. Se fierbe orezul cu apă de trei ori mai multă decât cantitatea de orez, până se leagă foarte bine. 2. După ce a fiert, se pune untul topit, sare, piper şi boia. Se amestecă până se leagă şi are consistenţa unui aluat uşor de modelat, apoi se lasă la rece. 3. Separat, se taie […]
Crap cu sos de ceapă
1. Se trec bucăţile de crap printr-un jet de apă, se şterg cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare şi piper. 2. Se aşază bucăţile de peşte în tavă, se stropesc cu vinul amestecat cu apă şi puţin ulei de măsline şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se stropesc cu sosul […]
Vinete umplute
1. Se spală vinetele, se taie jumătăţi şi se scoate o parte din miez, se ung cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă să se macereze. 2. În acest timp, se taie muşchiuleţul fraged feliuţe foarte subţiri şi se căleşte în untul amestecat cu restul de ulei de […]
Orez mexican
1. Se spală fasolea şi se lasă de seara până a doua zi să se înmoaie. Se pune apoi să fiarbă în câteva ape. În ultima apă, se adaugă sare şi o lingură de ulei. Se strecoară şi se lasă la rece. 2. Se spală orezul şi se pune să fiarbă cu apă de trei […]