Ruladă de curcan
1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată umple. Se condimentează, se unge cu unt şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se rulează, se înfăşoară în folie şi se ţine la frigider 30 de minute. Între timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă […]
Tartă cu brânză şi praz
1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune untul încălzit la temperatura camerei, sarea, apa minerală şi iaurtul. Se frământă până se obţine o cocă uşor de modelat, se înfăşoară în folie şi se bagă la rece. 2. În acest timp, se rade brânza şi se amestecă cu ouăle […]
Mâncare picantă cu ardei capia
1. Se coc ardeii, apoi se pun într-un bol, se presară sare şi se acoperă cu un capac astfel încât coaja să poată fi îndepărtată mai uşor. 2. Se curăţă de coajă, de seminţe şi se prepară cu sare, piper, zahăr, boia, cimbru şi se lasă 15- 20 de minute la macerat, la frigider. 3. […]
Pulpe de iepure la cuptor
1. Se spală pulpele de iepure, se trec printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. 2. Usturoiul se curăţă şi se lasă întreg. Rozmarinul se spală într‑un jet de apă. 3. Pulpele de iepure se împănează cu usturoi, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte bine ascuţit sau […]
Pui crocant
1. Se curăţă bine puiul, se trece printr-un jet de apă şi se lasă la scurs. Se unge cu unt, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece aproximativ o oră, înfăşurat în folie de plastic. Separat, se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. 2. Cartofii se fierb în coajă în apă […]
Budincă englezească
1. Se scot sâmburii curmalelor şi se macină împreună cu migdalele şi stafidele. Se adaugă zahărul şi untul şi se amestecă bine. 2. Separat, se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de fructe confiate, se adaugă iaurtul, praful de copt, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, cacaua şi, la […]
Budincă fină cu mandarine
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, laptele călduţ şi batonul de vanilie. Se amestecă uşor la foc potrivit, iar când începe să se îngroaşe, se amestecă din ce în ce mai repede. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească. 2. Între […]
Muşchiuleţ în sos de prune
1. Muşchiul de porc se spală şi se pune la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Apoi, se unge cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi. E bine ca usturoiul să fie pus pe toată suprafaţa muşchiului de porc, ca acesta să ia din aroma sa. 2. […]
Iahnie de fasole
1. Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. 2. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită. 3. […]
Orez cu sos şi cârnaţi picanţi
1. Se lasă orezul câteva minute în apă rece, apoi se spală în 2-3 ape şi se pune să fiarbă cu apă, de trei ori mai multă decât cantitatea de orez. Se adaugă untul şi sarea şi se lasă să fiarbă la foc potrivit fără să se amestece. 2. Separat, se curăţă pieptul de pieliţe, […]