Supă de țelină cu tăieței

1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei de măsline. 2. După ce s-au fiert toate legumele, se scot din apă. Ceapa, ardeii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se dau de-o parte, iar morcovii se taie cubuleţe. 3. Separat, se pun tăieţeii să […]

Crap la grătar

1. Se spală bucăţile de crap în câteva jeturi de apă rece şi apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Bucăţile de peşte se condimentează cu sare, piper, busuioc şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă câteva minute la […]

Tortellini cu sos alb

1. Se pune apa la fiert într-o oală, se lasă să clocotească, se adaugă un praf de sare şi puţin ulei şi se pun pastele să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă până s-au frăgezit, apoi se scot în sită să se scurgă. 2. Se trec printr-un jet de apă rece, ca să […]

Tiramisu

1. Se pune apă să clocotească şi se face cafeaua cât pentru 2 ceşti. Se lasă la rece, se strecoară ca să nu aibă zaţ şi se adaugă crema de whisky sau coniac. 2. Separat, se mixează gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul pudră, se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă încontinuu aproximativ 15 minute. […]

Fettuccini cu somon

1. Se pune apa cu sare şi ulei la fiert. Se adaugă pastele fettuccini în apa care clocoteşte şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se pun în sită şi se lasă câteva minute sub jetul de apă rece. 3. Între timp, se iau bucăţile de somon […]

Bruschete cu anşoa

1. Se taie pâinea felii potrivite, se unge fiecare felie cu ulei de măsline şi se bagă în cuptorul încins sau în prăjitorul de pâine. 2. Separat, se spală roşiile şi se taie cubuleţe, se curăţă usturoiul şi se amestecă cu roşiiile, sare, un praf de piper şi un strop de ulei de măsline. Se […]

Pui la capac cu portocale

1. Se spală puiul bine, atât pe interior, cât şi pe exterior, şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu untul topit în prealabil, cu sarea, piperul, boiaua şi rozmarinul. Cu acest sos se unge puiul pe toată suprafaţa, atât […]

Fasole boabe cu sos picant

1. Cu o seară înainte de a se prepara, se lasă fasolea să se înmoaie în apă călduţă. A doua zi, se mai trece prin câteva ape şi apoi se opăreşte de 2-3 ori până ce se elimină toxinele. 2. Fasolea se pune să fiarbă cu apă cât să o acopere, la foc mic, cu […]

Pâinici umplute

1. Se taie chiflele în aşa fel încât să poată fi umplute. Se scoate cu atenţie miezul de pâine şi se lasă câteva minute să se înmoaie cu laptele călduţ. 2. Separat, se taie untul cubuleţe şi se lasă să se înmoaie la temperatura camerei. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mare şi se amestecă cu […]

Ciorbă de roşii cu orez

1. Se spală şi se curăţă prazul, se opresc câteva frunze iar restul se taie rondele subţiri. Morcovii şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, împreună cu prazul, se înăbuşe 2-3 minute în uleiul de măsline. 2. Se adaugă cantitatea de apă în oala cu zarzavaturi şi se lasă […]