Gustări din caşcaval

1. Caşcavalul se taie felii potrivite, nici prea mici, nici prea mari. 2. Se taie şi feliile de şuncă de Praga în aceeaşi formă, dar mai subţiri, se ung cu un strat subţire de brânză mascarpone şi se aranjează între două felii de caşcaval. 3. Separat, se bat ouăle cu sare si un praf de […]

Ardei sârbeşti

1. Se curăţă ardeii de seminţe, se spală şi se pun să se scurgă, pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat, morcovul ras, verdeaţa tocată, oul şi se condimentează cu sare, piper şi boia, după gust. 3. Compoziţia […]

Cornuleţe cu nucă

Cele mai simple cornuleţe cu nucă, după o reţetă rapidă şi ieftină. Încearcă şi tu şi nu vei fi dezamăgit! 1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se adaugă margarina tăiată cubuleţe (după ce a fost lăsată 30 de minute la temperatura camerei). 2. Se frământă bine până se dezlipeşte […]

Gulii umplute în sos de capere

1. Se spală orezul în 2-3 ape şi se pune să fiarbă la foc potrivit cu apă de trei ori mai mult decât cantitatea de orez. După ce a fiert, se adaugă un cubuleţ de margarină şi sare, după gust. 2. Separat, se curăţă morcovii şi se pun să fiarbă cu un praf de sare. […]

Ciorbă de legume

1. Se curăţă şi se spală bine legumele. 2. Roşiile se opăresc, se decojesc, se mărunţesc şi se pasează cu blenderul, apoi se trec prin sită ca să nu mai rămână seminţe. 3. Se taie ceapa solzişori şi se căleşte 2-3 minute, până devine sticloasă. Se taie morcovii, dovlecelul şi ardeii cubuleţe, se adaugă peste […]

Clătite umplute cu brânză şi ardei

1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat bine cu un praf de sare, se adaugă uleiul puţin câte puţin, până capătă consistenţa unei maioneze. Se toarnă laptele călduţ, făina cernută şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Dacă aluatul este prea gros, se subţiază cu apă minerală până capătă consistenţa […]

Cupe cu dulceaţă

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă brânza de vaci şi gălbenuşurile şi se amestecă. În crema de brânză se pun stafidele şi coaja de lămâie, apoi se bagă pentru câteva minute la rece. 2. În acest timp, se bat ouăle pentru aluat, se pune uleiul, […]

Muşchi de porc la cuptor

1. Se ia bucata de muşchi, se crestează uşor cu un cuţit astfel încât să aibă un aspect plăcut. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia, se unge cu ulei şi se stropeşte cu puţin vin alb. Se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit. 2. Între timp, se spală ceapa, se […]

Ciuperci gratinate

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se pun în sită şi se spală în câteva jeturi de apă. Este foarte important să fie bine spălate şi, în acelaşi timp, să nu fie îmbibate de apă. De aceea, se recomandă să se spele la jetul de apă. 2. Ciupercile, dacă sunt mari, se taie felii potrivite […]

Frigărui aromate

1. Carnea de porc se spală, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se taie cubuleţe care se pun într-un bol şi se amestecă cu sare, piper, boia dulce şi iute şi se stropesc cu puţin ulei. 2. Se înfig bucăţelele de carne pe beţele pentru frigărui şi se pun pe […]