Supă cremă de legume
1. Se curăţă conopida de frunze, se rupe bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se curăţă rădăcinoasele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun la fiert împreună cu conopida. Dovlecelul se curăţă, se spală şi se pune mai târziu să fiarbă […]
Tartă cu praz
1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul tăiat cubuleţe, sarea şi smântâna şi apoi se frământă. Coca obţinută se bagă la rece şi se pregăteşte cealaltă compoziţie. 2. Se curăţă prazul, se taie rondele subţiri şi se căleşte puţin. Se lasă la rece câteva minute. 3. Brânza de oaie sau de vacă se […]
Penne cu sos şi perişoare
1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie, apoi se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă bine şi se pun într-o cratiţă cu untul topit. 2. Separat, într-un bol, carnea tocată se amestecă cu ceapa, oul, sarea şi piperul şi se […]
Plăcintă cu brânză şi caise
1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul, zahărul pudră, sarea, vanilia şi coaja de lămâie. Se frământă bine şi, dacă este prea tare, se adaugă 1-2 linguri de apă minerală sau iaurt. Se bagă la rece 40 de minute. 2. Între timp, se separă ouăle: albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi […]
Cotlete de porc cu mere
1. Se spală cotletele de porc şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Într-un bol, se amestecă uleiul, untul topit, cimbrul, sarea, piperul şi vinul alb. Se trec cotletele prin sos şi se lasă câteva minute la temperatura camerei. 2. Între timp, se spală merele, trei dintre ele se taie felii […]
Aperitiv “Mozaic”
1. Se taie pâinea felii subţiri sau cubuleţe, se pun într-un bol, se adaugă laptele fierbinte şi se lasă să se înmoaie bine. 2. Între timp, gogoşarii se taie fâşii, ceapa se taie rondele, brânza se taie cubuleţe, şunca se toacă mărunt, iar pieptul de pui se taie felii potrivite. 3. Toate ingredientele se pun […]
Pacheţele de curcan
1. Se împarte pieptul de curcan în patru. Fiecare bucată se desface cu ajutorul unui cuţit astfel încât să se poată umple. Se unge fiecare bucată cu unt, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă câteva minute la rece. 2. În acest timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie felii. […]
Dovleac umplut
1. Pentru început, se spală dovleceii şi se taie în aşa fel încât să poată să fie umpluţi. Se curăţă de miez şi seminţe cu ajutorul unei linguri, se ung cu ulei sau unt topit şi se bagă în cuptorul încins. 2. În acest timp, se pregătesc celelalte legume. Vinetele şi ardeii capia se coc, […]
Salată cu şalău pane
1. Se spală frunzele de salată şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se aranjează într-un bol şi se presară crutoanelerumenite, roşiiletăiate, castraveciorii şi se lasă câteva minute la rece. 2. Pentru pane, se taie feliile de peşte fâşii şi se trec prin pesmet – ou bătut -pesmet şi se […]
Cremă de roşii cu gogoşele
1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o lingură de ulei. 2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se trec prin sită şi apoi se mai dau în câteva clocote. 3. În acest timp, se scot legumele care au fiert, se […]