Mâncare de vită cu legume
1. Se curăţă pulpa de mânzat de pieliţe, se taie cubuleţe şi se perpeleşte în puţin ulei, atât cât să capete o pojghiţă aurie, semn ca s-a pătruns. Ca să nu se întărească, important pentru carnea de vită este să nu se adauge sare de la început. 2. Bucăţile de carne se acoperă cu un […]
Tocană de pui cu ciuperci
1. Pieptul de pui se spală şi se curăţă de pieliţe. Se taie apoi cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper şi se pune să se călească în cratiţă cu uleiul de măsline. 2. Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie rondele şi se pun la călit cu pieptul de pui. Se stropesc bucăţile […]
Melcişori cu mere şi nucă
1. Se cerne făina într-un bol, se pune la mijloc smântâna, untul proaspăt şi un praf de sare. Se amestecă totul, se adună ca o minge, se acoperă cu un prosop sau cu o folie şi se bagă la rece aproximativ o oră. 2. În acest timp, se curăţă merele, se rad pe răzătoare, se […]
Brioşe “Nu mă uita”
1. Se cerne făina şi se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi încălzit la temperatura camerei, sarea, zahărul, nucile şi apa minerală. Se amestecă până se încorporează şi se obţine o cocă uşor de modelat. 2. Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă pentru câteva minute la rece. Între timp, se […]
Tort de mere cu migdale
1. Se bat 8 albuşuri spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se întăresc. Se pun gălbenuşurile, untul topit şi răcit, se amestecă uşor, se adaugă făina cernută şi se mixează în continuare să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează cu hârtie de copt fundul detaşabil al unei forme de tort şi se […]
Cartofi franţuzeşti la cuptor
Cartofii franţuzeşti la cuptor se fac mai ușor decât ai crede. Încearcă o rețetă ieftină, perfectă pentru o cină rapidă! 1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă […]
Cutiuţe cu ciuperci
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot din apă după ce au fiert şi se curăţă de coajă. Se lasă la răcit câteva minute şi apoi se taie jumătăţi. 2. Se scoate mijlocul cu atenţie să nu se rupă şi se aranjează pe un platou ornaţi cu […]
Cartofi cu ciolan
1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Ardeii capia se curăţă de sâmburi, se taie fâşii şi se pun să se călescă într-o cratiţă cu puţin ulei. Se înăbuşe câteva minute, se adaugă o căniţă de apă şi se acoperă cratiţa. 2. Separat, se pregătesc cartofii şi morcovii. Se taie bucăţi mari […]
Salată cu muşchi de vită
1. Se taie bucata de carne foarte subţire, se bate cu un ciocan de şniţele, se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu piper, boia dulce şi iute. 2. Separat, se alege salata şi se spală în câteva ape. 3. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se amestecă cu iaurtul şi sarea. Pentru un […]
Fasole bătută cu cârnaţi
1. Se alege fasolea şi se pune într-un bol cu apă călduţă de seara până dimineaţa. Se pune să fiarbă în 2-3 ape până se elimină toxinele, apoi se fierbe în apă cu sare, până se înmoaie. 2. Boabele fierte se scot în sită, se lasă să se scurgă şi se pasează cu blenderul. Între […]