Aperitiv cu ou şi carne
1. Se cerne făina şi se adaugă peste margarina moale împreună cu un praf de sare şi iaurtul. Se frământă până se obţine o cocă. Se bagă la rece aproximativ cu o oră înainte de a se întinde. 2. Între timp, se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Se căleşte în puţin ulei. […]
Spaghete cu bacon afumat
1. Se pun spaghetele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece pentru a avea un aspect plăcut atunci când se servesc. 2. Separat, se taie baconul afumat cubuleţe sau felii foarte subţiri şi se pun să se […]
Budincă aperitiv
1. Se pune untul într-un bol şi se freacă bine cu un praf de sare. După ce a căpătat aspectul unei creme fine, se amestecă uşor cu ouăle adăugate unul câte unul. 2. Se spală şi se toacă mărarul, apoi se adaugă în compoziţie. Se rade caşcavalul, șunca se taie cubuleţe şi se pun în […]
Tort “Visul toamnei”
1. Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecându-se uşor. 2. În compoziţia cu unt se adaugă praful de copt stins cu zeamă de lămâie, piureul de dovleac amestecat cu laptele şi, la sfârşit, se pune făina […]
Pliculeţe cu dulceaţă
1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale şi se amestecă. Se toarnă apoi apa în care s-a dizolvat sarea şi se amestecă în continuare cu mâna până se obţine o cocă potrivită. Se dă la rece aproximativ 20-30 de minute. 2. Între timp, se curăţă dovleacul, se pasează cu blenderul, se amestecă […]
Tartă cu dovleac și scorțișoară
Dovleacul și scorțișoară sunt combinația ideală pentru o tartă delicioasă de toamnă. Încearcă și tu această rețetă simplă! 1. Se pune untul tăiat cubuleţe într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare. Se lasă câteva minute să se încălzească şi apoi se încorporează cu zahărul, iaurtul şi gălbenuşurile. 2. Se toarnă făina cernută […]
Ruladă pudrată cu cocos
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu sare şi se bat bine. La sfârşit, se pune făina cernută şi se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă în cuptorul […]
Ruladă mozaic
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu apă şi sare. După ce au fiert, se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se taie ardeii capia cubuleţe, se curăţă ceapa verde, se spală şi se lasă la scurs. 3. Într-un bol, se pune carnea tocată, […]
Pané de curcan cu parmezan
1. Se taie pieptul de curcan felii potrivite, se condimentează cu sare şi piper şi se bat cu ciocanul de şniţel. Pentru a se presa bine este indicat să puneţi o folie de plastic deasupra feliilor de carne şi să bateţi bine. 2. Se bat ouăle, se pune pesmetul pe un platou şi parmezanul pe […]
Salată orientală
1. Se spală cartofii şi morcovii, se pun la fiert în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se curăţă şi se lasă să se răcească. Se taie cuburi potrivite şi se stropesc cu zeama de lămâie. 2. Între timp, se pun 2 ouă să fiarbă, se curăţă de coajă, […]