Gulaş cu găluşti
1. Se taie carnea de mânzat cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se stropeşte cu ulei şi se căleşte câteva minute. Se toarnă apă călduţă în timp ce fierbe şi se amestecă să nu se prindă. Se taie ardeii şi ceapa şi se călesc alături de carne. 2. După ce carnea s-a fiert, […]
Ciorbiţă de fasole
1. Se pune fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa. A doua zi se spală şi se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a se elimina toate toxinele. 2. După ce a fiert în trei ape, se scoate şi se pune să fiarbă împreună cu celelalte zarzavaturi tăiate mărunt ca pentru ciorbă. 3. […]
Medalion de vită
1. Se taie muşchiul de vită, se bate ca pentru şniţel, se unge cu ulei şi se condimentează cu boabe de muştar şi ienibahar. Se rulează şi se lasă câteva minute la frigider. 2. În acest timp, se spală cartofii şi morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert […]
Piept de pui cu sos de ciuperci
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată rula. Se ung bucăţile de carne cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece. 2. În acest timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă la scurs. Se […]
Prăjitura de casă cu glazură de ciocolată
1. Într-un bol, se pune untul, care în prealabil a fost ţinut la temperatura camerei, şi se freacă împreună cu zahărul până capătă consistenţa unei creme foarte fine. 2. În crema obţinută se adaugă zahărul vanilat, praful de sare, coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Se bat cu mixerul ca să nu se […]
Copane în sos cu mere
1. Se curăţă şi se spală copanele de pui, se şterg cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin, sestropesc cu ulei şi apă şi se bagă în cuptorul încins. 2. Între timp, se curăţă cartofii, se taie felii, se spală, se condimentează cu sare, piper şi usturoiul pisat şi se […]
Borş călugăresc
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie cubuleţe potrivite sau rondele, după preferinţă, şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. 2. După ce au fiert, se pune uleiul de măsline, se adaugă piperul şi se acoperă cu un capac. Se mai lasă să fiarbă la foc potrivit. […]
Desertul zeilor
1. Se spală strugurii, se curăţă de pe ciorchine, se pun într-o cratiţă cu zahărul, esenţa de migdale, beţişorul de scorţişoară şi zeama de lămâie. Se acoperă cu o folie şi se lasă la temperatura camerei aproximativ 3-4 ore. Apoi se pun să fiarbă la baie de aburi şi se lasă să scadă la jumătate, […]
“Amurg de toamnă”
1. Se separă ouăle, albuşurile se pun într-un bol şi gălbenuşurile în altul cu un praf de sare. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu facă cocoloaşe. 2. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu făină şi se […]
Somon la grătar cu orez
1. Se ung bucăţile de somon cu puţin ulei, se condimentează cu sare şi piper. 2. Se curăţă morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. 3. Separat, se trece orezul prin câteva ape şi se pune într-o tavă cu trei căni de apă. Peste orez se pune unt şi un praf de […]