Supă-cremă de spanac

1. Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape. Între timp, se pune apă la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei şi se opăreşte. Zeama în care a fiert se păstrează. 2. Separat, se curăţă dovleceii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se […]

Mâncare ardelenească

1. Se crestează cârnaţii sau se taie în aşa fel încât să aibă un aspect plăcut. Se prăjesc câteva minute în sucul propriu, se adaugă şi feliile de pulpă de porc afumată şi se călesc până capătă crustă. 2. Separat, se toacă varza și ceapa roşie şi se călesc în altă cratiţă în puţin ulei […]

Cartofi copţi cu usturoi

1. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în coajă, cu apă şi sare, acoperiţi cu un capac. Se verifică dacă au fiert, apoi se scurg şi se lasă câteva minute să se răcească. 2. Cartofii fierţi se curăţă, se condimentează cu sare şi se ung cu ulei de măsline. Se […]

Rulouri aperitiv cu brânză

1. Se spală vinetele şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă în sită. 2. Între timp, se amestecă într-un bol brânza de vaci, fulgii de migdale, ceapa tăiată fin, telemeaua de oaie rasă pe răzătoarea mică, mărarul tocat mărunt şi smântâna. 3. Separat, se curăţă roşiile, se […]

Budincă de conopidă

Budinca de conopidă cu paste și curcan este cina ideală pentru mese în familie. E gata în numai o oră, iar rețeta e foarte simplă! 1. Se curăţă conopida, se spală, se desface bucheţele şi se pune la fiert în apă cu sare. Separat, se pun şi pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. […]

Mâncare cu prune

1. Se spală prunele, se desfac, se scot sâmburii şi se pun într-un bol cu mierea să-şi lase sucul dulce-acrişor. Se presară un praf de sare, boia şi un praf de piper, se stropesc cu zeama de lămâie şi se acoperă cu o folie de plastic. 2. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul de măsline […]

Pui în sos alb cu gutui

1. Se curăţă pieptul de pui, se trece printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu puţină apă şi se bagă în cuptorul încins. 2. Separat, într-o crăticioară, se pune untul să se […]

Curcan cu pere

1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute. Pe toată suprafaţa sa, se presară cimbru şi busuioc pisat. 2. Într-o tavă de iena se […]

Muşchi la grătar

1. Se taie muşchiul de vită felii potrivite, se crestează cu un cuţit şi se aşază pe o farfurie adâncă. Într-un bol, se pun sarea, mierea, vinul, ceapa roşie tăiată rondele, rozmarinul şi piperul. Sosul se adaugă peste carnea de vită şi se lasă 2-3 ore la frigider. 2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă şi […]

Salată bulgărească

1. Se taie pieptul de curcan felii subţiri, se ung cu unt, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. 2. Se taie 5-6 felii de pâine cubuleţe, se stropesc cu mujdei de usturoi şi se bagă în cuptorul încins. 3. Se încinge grătarul, se pun feliile de carne, se lasă 5 minute pe o […]