Rulouri cu dovleac
1. Se curăţă muşchiuleţul de porc şi se taie astfel încât să se poată rula. Se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. 2. Între timp, se curăţă dovleacul turcesc, se taie cubuleţe şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. După […]
Paste cu bacon şi mazăre
Vezi cum se prepară cele mai delicioase paste cu bacon, mazăre şi alte legume. Reţeta e simplă şi va trebui să te pregăteşti să mai umpli farfuriile o dată. 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scurg de apă şi se trec […]
Cordon bleu
1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se trece printr-un jet de apă, se pune la scurs şi se taie pe mijloc astfel încât să aibă forma unui buzunar. 2. Separat, se pun la fiert 2-3 cartofi. Se scot şi se taie cubuleţe. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se condimentează bucăţile de piept […]
Supă cremă cu ardei
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun la fiert cu apă, sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit, să nu clocotească. 2. După ce au fiert, se scot legumele cu spumiera şi se aleg. Ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul şi […]
Tort “Five o ‘clock”
1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase sau să formeze cocoloaşe. 2. Separat, se încinge cuptorul, se taie 5 bucăţi de hârtie pentru copt şi pe fiecare foaie […]
Prăjitura”Delice”
1. Într-o tavă dreptunghiulară, se pune zahărul şi se caramelizează la foc potrivit. După ce s-a topit tot zahărul, se întinde pe pereţii recipientului pentru a da un aspect plăcut prăjiturii. 2. Separat, într-un bol, se pun ouăle, se bat bine, se adaugă zahărul, vanilia şi laptele călduţ şi se mixează bine. Compoziţia se toarnă […]
Prăjitura “Francesca”
1. Se scoate aluatul de foietaj din congelator, se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei şi se împarte în patru sau cinci bucăţi. Fiecare bucată se întinde şi se unge cu unt topit. 2. Se pun nucile la copt câteva minute, apoi se macină, la fel şi migdalele. Separat, se caramelizează zahărul, se adaugă […]
Grătar de porc
1. Se bate cotletul cu ciocanul pentru şniţele pe ambele părţi şi apoi se condimentează cu sare, piper, ulei, cimbru şi boia. Cotletele de porc se stropesc cu ulei de măsline şi se lasă la rece. 2. Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se taie pai. Se presară sare şi apoi se pun la […]
Pizza ţărănească
1. Se cerne într-un bol făina, se formează o gaură la mijloc şi se adaugă oul, sarea, drojdia dizolvată în apă şi uleiul. 2. Se frământă bine până se formează aluatul de pizza. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece 10-15 minute. 3. Separat, se pregătesc ingredientele. Se taie brânza mozzarella cubuleţe, […]
Borş de pui cu legume
1. Se curăţă aripioarele şi se pun la foc, în apă cu sare. Când au început să fiarbă, se ia spuma. După aceea se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ţelina şi cartofii, cubuleţe şi ardeii, fâşii. 3. […]