Crap la tavă

1. Se curăţă peştele de solzi, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se stropeşte cu ulei şi vin pe toată suprafaţa şi se lasă la rece câteva minute. 2. Separat, se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se […]

Pui umplut, la tavă

1. Se spală şi se curăţă bine puiul. Untul se topeşte într-un ibric la foc potrivit. 2. În untul topit, se pun sarea, boiaua, piperul, cimbrul şi usturoiul, se amestecă bine şi se unge puiul pe toată suprafaţa. Se înţeapă cu furculiţa ca să se pătrundă bine carnea. 3. Puiul se lasă 10-15 minute la […]

Penne cu nuci

1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin 3-4 jeturi de apă rece. 2. Separat, într-o cratiţă, se pune untul tăiat cubuleţe şi se topeşte la foc mic. Se adaugă făina cernută amestecându-se continuu, apoi laptele dulce şi se […]

Omletă umplută

1. Se curăţă ardeii, se spală şi se taie felii, la fel şi ceapa, care se taie solzişori, şi se călesc puţin în tigaia unsă cu 1-2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se lasă să se înmoaie şi să-şi lase zeamă şi apoi se ia de pe foc. […]

Tocană de ardei cu afumătură

1. Se taie cârnaţii şi costiţa bucăţi potrivite şi se pun la foc mic să se prăjească în sucul propriu. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să nu se lipească. 2. Separat, se spală ardeii, ceapa şi roşiile şi se taie felii potrivite, se adaugă în cratiţa cu costiţa şi cârnaţii afumaţi şi […]

Bărcuţe aperitiv

1. Se taie ardeii capia în aşa fel încât să poată fi umpluţi, se curăţă de seminţe, se spală bine şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, se prepară fasolea, care în prealabil a fost ţinută în apă câteva ore, fiartă şi strecurată. Se pune în tigaie cu […]

Salată vieneză

1. Se pregăteşte pieptul de curcan cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi şi se stropeşte cu ulei şi vin alb. Se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească. 2. După ce s-a copt, se taie felii subţiri şi se aşază într-un bol. În alt bol, se pun sarea, piperul, uleiul de măsline, […]

Vinete cu legume

1. Se spală vinetele, se taie jumătăţi, se scoate miezul astfel încât să nu se rupă coaja, se ung cu ulei de măsline şi se presară sare, apoi se bagă în cuptorul încins. 2. Între timp, miezul de vânătă se căleşte în ulei împreună cu ceapa tăiată solzişori. Se adaugă apă câte puţin şi se […]

Cartofi mexicani

1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu sare şi se acoperă cu un capac. 2. Separat, se spală fasolea şi se pune la fiert, în două-trei ape, ca să-şi elimine toxinele. Se lasă apoi la scurs, într-o sită. 3. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte […]

Spaghete cu sos aromat

1. Se pun spaghetele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. Ca să nu se lipească între ele, în apa în care vor fierbe se adaugă un praf de sare şi 2-3 picături de ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec printr-un jet de apă rece. 2. Între timp, se […]