Varză călită cu pulpă de porc

1. Se curăţă şi se spală varza, se toacă, apoi se freacă cu sare şi boia dulce şi iute şi se lasă câteva minute. 2. Între timp, se taie pulpa de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. Se adaugă puţină apă din când în când până se pătrunde, apoi se lasă să se rumenească […]

Şalău pane

1. Se curăţă fileul de peşte, se verifică să nu aibă oase şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru, apoi se lasă la rece. 2. Separat, se bat ouăle bine, se presară sare şi un praf de piper. Fiecare bucată de şalău se trece prin pesmet – ou – pesmet şi se pune la […]

Prăjitură “Regina toamnei”

1. Se spală perele, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii foarte subţiri. Se presară zahăr vanilat şi se lasă câteva minute. Se scot cireşele sau vişinele din congelator şi se lasă să se dezgheţe. 2. Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se mixează […]

Pere coapte-n cojocel

1. Se curăţă perele şi se păstrează codiţele. Se opăresc câteva minute doar cât să se înmoaie, apoi se lasă să se scurgă. 2. Se scoate aluatul din timp din congelator, se lasă câteva minute să se înmoaie, apoi se taie în aşa fel încât bucata de aluat să poată să îmbrace o pară, doar […]

Bărcuţe cu cremă de nuci

1. Se curăţă perele, se spală, se lasă să se scurgă în sită şi se scot sâmburii cu o lingură. Se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se aşază pe un platou. 2. Separat, se pun gălbenuşurile într-un bol şi se mixează împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se amestecă până se […]

Gnocchi cu carne

1. Pastele se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie, se scot apoi cu mare atenţie să nu se rupă şi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, se toacă ceapa mărunt, se freacă cu sare şi se pune să se călească în puţin ulei. Se adaugă carnea tocată, verdeaţa tocată, sare […]

Salată ţărănească

1. Se spală toate legumele, se şterg şi se curăţă dacă este nevoie. Castraveţii, dacă sunt proaspeţi, se taie felii mai groase şi se lasă cu coajă, ardeii se curăţă de seminţe şi se taie fâşii potrivite, iar varza se toacă mărunt. 2. Separat, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se pune oţetul, zahărul, uleiul, usturoiul […]

Pulpe de pui cu legume

1. Se curăţă pulpele de pui de pieliţe, se trec printr-un jet de apă, se înţeapă cu vârful unui cuţit ascuţit sau cu furculiţa, ca să se pătrundă bine şi se ung cu untul topit în prealabil. 2. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se acoperă cu ceapa roşie tăiată solzişori, se împachetează în folie […]

Supă-cremă de porumb

1. Se curăţă şi se pune porumbul să fiarbă în apă cu sare, acoperit cu un capac. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se curăţă şi celelalte zarzavaturi, se spală şi se pun să fiarbă cu apă, sare şi 2 linguri de ulei. 3. Separat, se […]

Cârnaţi la grătar cu sos picant

1. Se desfac cârnăciorii, se rulează, se condimentează cu boabe de muştar şi se înfig în beţele speciale pentru grătar. Este bine ca beţele să fie de inox şi nu de lemn. 2. Între timp, se spală roşiile şi gogoşarii. Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită. Se scot, se decojesc şi se pasează […]