Pui cu susan
1. Se curăţă pieptul de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi se lasă la scurs. Se taie pieptul de pui cubuleţe, se condimentează şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă dovleceii, se presară sare şi se pun la fiert în apă. Se lasă 20 de minute şi apoi se […]
Borş de praz
1. Se curăţă şi se spală carnea în câteva ape, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să dea în clocot, se ia spuma până se limpezeşte zeama. 2. Separat, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu bucata de carne. Se acoperă oala cu […]
Borş de perişoare
1. Se spală zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, ceapa se scoate, morcovul se taie rondele, prazul la fel, ardeiul se pasează, iar fasolea rămâne întreagă şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Carnea […]
“Buburuza”
1. Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, se pune într-un bol şi se amestecă cu zahărul, vanilia, praful de sare şi coaja de lămâie. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la sfârşit, făina şi nucile. 2. Se tapetează tava cu hârtie specială pentru copt, se toarnă compoziţia, se întinde în tavă […]
Ciocănele picante
1. Se trec ciocănelele prin jet de apă, se scurg pe un prosop absorbant şi se înţeapă cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit ascuţit ca să se pătrundă bine atunci când se prăjesc. 2. Ciocănelele se condimentează cu sare, piper, boabe de muştar, cimbru şi usturoi pisat. Se lasă câteva minute la rece şi […]
Ouă umplute
1. Se pun ouăle la fiert în apă cu o linguriţă de sare. Pentru a se curăţa uşor, ouăle se lasă în apă rece câteva minute. 2. Separat, se pun gălbenuşurile fierte, un gălbenuş crud şi se prepară maioneza. Se amestecă cu ulei puţin câte puţin, cu 1-2 linguriţe de muştar. Dacă maioneza este tare, […]
Creier pané à la grec
1. Creierul se lasă 40 de minute în apă rece ca să se poată curăţa. Se opăreşte în apă cu sare, apoi se scoate în sită şi se lasă să se răcească. 2. Creierul se taie felii potrivite, care se trec prin pesmetou- pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă 3 minute pe […]
Vinete cu parmezan
1. Se spală şi se taie vinetele rondele. Se presară sare şi se lasă câteva minute în sită, apoi se storc de zeamă. Se ung cu ulei şi se trec prin pesmet. 2. Vinetele se prăjesc 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte. Între timp, se curăţă ceapa roşie şi se […]
Mini-rulade aperitiv
1. Într-un bol, se pun ouăle şi se bat spumă. Se adaugă uleiul, sarea, apa minerală, făina şi, la sfârşit, laptele. Se amestecă uşor până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânei. 2. Se fac clătitele şi se lasă câteva minute să se răcească. Între timp, se pune pieptul de pui să fiarbă, se ia […]
Salată de broccoli
1. Se curăţă broccoli, se desface în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se lasă să dea în câteva clocote şi după ce s-a înmuiat se lasă la scurs. 2. Separat, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se amestecă uleiul de măsline […]