Supă cu găluşti şi pătrunjel
Învaţă să faci o supă cu găluşti şi pătrunjel ca la mama acasă, plină de legume sănătoase şi cu gust fin. 1. Se curăţă legumele, se spală şi se pregătesc pentru supă. Morcovii se taie rondele, ceapa solzişori, ţelina cubuleţe şi ardeii fâşii. Toate legumele se pun la fiert într-o oală de 3 l cu […]
Supă cremă cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se desfac codiţele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se pasează cu blenderul. Între timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi ardeii. Se taie cubuleţe, la fel […]
Supă “Bogăţia legumelor”
1. Se curăţă şi se spală legumele. Broccoli se desface în bucheţele mai mici, fasolea fideluţă se rupe, morcovii se taie rondele, ceapa se toacă mărunt, gulia se taie cubuleţe, varza se toacă fâşii mai mari şi se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, […]
Ruladă în sos picant
1. Se desface pieptul de curcan cu un cuţit, se bate cu ciocanul de şniţel, se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu puţin ulei, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se căleşte carnea tocată, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se răcească puţin. Carnea de curcan […]
Roşii cu porumb
1. Se spală roşiile, se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă pereţii şi se lasă să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant de bucă tărie. 2. Separat, se amestecă smântâna cu humusul, cu brânza dulce de vaci, cu zeama de lămâie şi se condimentează cu sare. 3. Se desface […]
Pârjoale de cartofi
1. Se spală cartofii, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe ca pentru piure. Se pun să fiarbă cu un praf de sare, la foc mic. 2. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se lasă câteva minute la rece, apoi se zdrobesc cu blenderul. Se amestecă cu untul, cu verdeaţa, cu […]
Somon cu legume
1. Se ung feliile de somon cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare, piper şi ardeiul iute tăiat mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie, se îmbracă cu cojile de lămâie, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Între timp, se curăţă morcovii, fasolea fideluţă şi se […]
Frigărui de curcan cu ananas
1. Se spală pieptul de curcan, se şterge cu un prosop absorbant şi se taie ca pentru frigărui, cubuleţe. Se topeşte untul şi se toarnă peste bucăţile de carne. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se stropesc cu vin. 2. Carnea de curcan se lasă la rece câteva minute. Între timp, se taie baghetele […]
Budincă cu piept de pui
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă cu sare şi cu apă la foc potrivit şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert se scot din apă şi se lasă să se răcească. 2. Se curăţă coaja, se zdrobesc cu telul sau cu blenderul, se amestecă cu caşcavalul ras, […]
Cannelloni cu roşii şi brânză
1. Într-un bol, se pun urda, ouăle, caşcavalul, mărarul tocat mărunt, brânza sărată şi spanacul. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se umplu cannelloni. Se aranjează în tava de iena şi se bagă la cuptor. 2. Separat, se taie ceapa solzişori, se zdrobeşte usturoiul şi se călesc în uleiul de măsline. Se lasă […]