Vinete pe pat de roşii la cuptor
1. Se spală şi se taie vinetele cu coajă cu tot. Se presară sare şi se scoate o parte din miez, cât să se poată umple. Jumătăţile de vinete se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor să se rumenească. 2. Separat, se taie ceapa roşie solzişori, se curăţă usturoiul şi se […]
Ardei umpluţi
1. Se spală ardeii, se curăţă cu atenţie, se scot seminţele şi se lasă să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant. Se păstrează pălăriuţele ca să se poată acoperi după ce se umplu. 2. Ceapa se taie şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, cât să se înmoaie. Se condimentează […]
Muşchi cu portocale
1. Se trece bucata de muşchi printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu vârful unui cuţit ascuţit pe toată suprafaţa. 2. În găurile formate se pune şuncă şi usturoi, se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru. Se unge cu miere, se înfăşoară în folie şi […]
Ravioli cu sos de roşii
1. Ravioli se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. Se scot din apa în care au fiert şi se lasă să se scurgă într-o sită. 2. Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în tigaie cu uleiul de măsline până ce capătă culoarea aurie. 3. Între timp, se […]
Budincă de cartofi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare la foc potrivit. După ce au fiert, se scot din apă, se curăţă de coajă şi se zdrobesc cu blenderul. Se adaugă sare şi 2 ouă şi se amestecă cu o lingură de lemn. 2. Separat, se căleşte carnea de pui cu […]
Roşii gratinate
1. Se spală roşiile, se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se rupă, şi se lasă să se scurgă pe un platou. Miezul se păstrează pentru supă de roşii sau sosuri. 2. Separat, se curăţă vânăta, se taie fâşii, se presară sare pe fiecare bucată şi se căleşte în tigaia unsă cu […]
Rasol de vită cu sos de muştar
1. Se trece bucata de rasol prin câteva jeturi de apă rece, se curăţă de toate pieliţele şi se pune la fiert în apă, la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Până să înceapă să fiarbă, se ia spuma de 2-3 ori, se pun zarzavaturile întregi, curăţate şi spălate, şi se lasă să fiarbă […]
Supă de pui
1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă într-o oală de 3-4 l, la foc mic. Când începe să fiarbă, se ia spuma cu atenţie şi apoi se acoperă cu un capac. 2. Între timp, se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în supă. Se potriveşte cu sare şi se pun […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă carnea de vită de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert în apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se ia spuma, lucru foarte important la ciorbele cu carne. 2. După ce s-a spumuit şi zeama este limpede, se adaugă legumele curăţate şi spălate bine. Se […]
Ciorbă cu varză roşie
1. Ceapa, morcovii şi ardeii se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun legumele la călit, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă şi se adaugă împreună cu celelalte legume. 3. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oală să fiarbă la […]