Pulpă porc cu susan

1. Se curăţă pulpa de porc de pieliţele, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, boia şi susan, se stropeşte cu puţin vin şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Se tapetează o tavă cu ulei şi cu pesmet, se aşază pulpa de porc şi se stropeşte cu vinul alb şi puţină […]

Cremă borş cu spanac

1. Se curăţă spanacul de codiţe şi se spală în câteva ape. Separat, se pune apă într-o oală cu ulei şi sare şi se lasă să clocotească. 2. Când a început apa să dea în clocot, se pune spanacul, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se lasă să fiarbă. 3. Între timp, se strecoară borşul […]

Mâncare de vinete

1. Se curăţă codiţele de la vinete, se şterg şi se coc pe plită. Se lasă câteva minute să se răcească şi apoi se curăţă şi se pun la scurs pe un fund de lemn. 2. Se spală ceapa, se taie solzişori, apoi se spală ardeii şi se taie rondele. Se pun în tigaie, se […]

Cartofi copţi cu rozmarin

1. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb la foc mic şi acoperiţi cu un capac. 2. După ce au fiert, se scot din apă, se înţeapă cu o furculiţă ascuţită sau cu un cuţit şi se aranjează într-o tavă unsă cu ulei de măsline. […]

Tocană moldovenească

1. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, se toacă şi se călesc în cratiţă cu uleiul de floarea soarelui şi cu puţină sare. Se înăbuşe cu apă călduţă şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi felii. 2. Separat, se toacă varza mărunt şi se adaugă în cratiţă amestecându-se cu atenţie să […]

Tort cu mure

1. Se separă ouăle, albuşurile se pun într-un bol, gălbenuşurile în altul. Gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare şi cu zahărul brun, se adaugă untul şi se mixează în continuare. 2. Separat, se bat 4 albuşuri spumă şi se încorporează în crema de unt, apoi se pune făina şi nuca măcinată. Se amestecă […]

Tartă cu fructe de pădure

1. Se pune untul moale într-un bol şi, împreună cu zahărul pudră, zahărul vaniliat şi coaja de lămâie, se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă spumoasă. 2. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecându-se uşor, să nu se taie, cacaua şi făina cernute şi, la sfârşit, se pune zmeura spălată şi lăsată la […]

“Aroma rece a pădurii”

1. Se pune laptele într-o oală şi se dă în câteva clocote. Într-un alt recipient, se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr şi cu un praf de sare, se toarnă laptele fierbinte, se adaugă batonul de vanilie şi se pun la fiert. 2. Se amestecă încontinuu până capătă consistenţa unei creme de […]

Salată de pui cu struguri

1. Se curăţă pieptul de pui şi se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma şi se mai lasă să fiarbă. Se scoate din apă şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se pun şi cartofii să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă şi se […]

Ghiveci macedonesc

1. Se trece orezul în câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare până se umflă. Se acoperă şi se lasă câteva minute separat de celelalte. 2. Se curăţă ceapa, ardeii, varza, cartofii, dovlecelul, se spală şi apoi se toacă bucăţi potrivite şi se călesc în uleiul încins. Se toarnă apă să […]