Cartofi gratinaţi

Cartofii gratinați sunt ideali dacă vrei o cină rapidă, ieftină și foarte bună. Să vedem rețeta cu numai 4 ingrediente. 1. Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi cu apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. 2. Cartofii se curăţă de coajă […]

Roşii umplute cu vinete

1. Se şterg vinetele, se curăţă codiţele şi se pun să se coacă pe plită, la foc mare. Se întorc din când în când ca să nu se ardă. 2. După ce s-au copt, se iau de pe plită şi se răcesc câteva minute. Se curăţă de coaja arsă şi se lasă pe un fund […]

Ciorbă de roşii

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se aruncă, […]

Pui picant cu varză

1. Se curăţă pieptul de pieliţe, se trece printr-un jet de apă, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie şi se taie bucăţele potrivite. 2. Se condimentează cu sare, piper, chili şi boia dulce şi iute, apoi se pune să se prăjească la foc mic. Se înăbuşe pe toate părţile şi, […]

Prăjitură “Ducesa”

1. Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă în crema de unt ouăle unul câte unul şi spre sfârşit se pune cacaua împreună cu făina cernută. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit. […]

Chec aperitiv

1. Se curăţă limba de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert cu apă şi cu sare. Se fierbe la foc mic. După aceea se scoate şi se curăţă de toate pieliţele care au mai rămas şi se taie felii subţiri. 2. Separat, se taie pâinea, se pune într-un bol şi […]

Piept de curcan în crustă picantă

1. Se desface pieptul de curcan, se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi apoi se lasă să se scurgă într-o sită. 2. Între timp, se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu pesmet alb pe toată suprafaţa. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu piperul, sarea, cimbrul, […]

Şoricei pe gustul picilor

1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au fiert, se scot cu atenţie să nu se zdrobească şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se […]

Muşchi de porc picant

1. Se taie muşchiul de porc în felii potrivite. Acestea se taie cubuleţe sau fâşii şi se condimentează cu sare şi piper, iar la sfârşit se presară pesmet. 2. Separat, se pune puţin ulei într-o tigaie, cu pereţii înalţi şi se prăjesc bucăţelele de muşchi până capătă o pojghiţă aurie. Se scot cu spumiera şi […]

Orez sârbesc

Orezul sarbesc este cina ideala, dar il poti savura si la un pranz in familie, mai ales ca reteta este simpla si rapida! 1. Se curăţă şi se spală morcovii, ardeiul, ceapa şi rădăcinoasele. Se rad pe răzătoarea mare, iar ceapa şi ardeiul se toacă mărunt. 2. Toate se călesc în puţin ulei, la foc […]