Pulpe de pui cu ostropel
1. Se spală şi se curăţă de pieliţe copanele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare şi piper şi se înţeapă cu un ac sau cu o furculiţă, ca să se pătrundă bine. 2. Separat, se curăţă ardeii, ceapa, usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se […]
Supă cremă cu verdeaţă
1. Se curăţă toate legumele şi zarzavaturile, se trec prin câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare şi puţin ulei de măsline, la foc potrivit şi acoperite cu un capac. 2. Separat, se spală şi se toacă mărarul. Se verifică dacă au fiert legumele şi apoi se scot într-o sită şi […]
Mititei la grătar
1. Se amestecă cele două tipuri de carne tocată cu sare, piper, cimbru, oregano, usturoi pisat, bicarbonat şi apă. Se frământă compoziţia aproximativ 30 de minute până se obţine o pastă bine legată. 2. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, […]
Salată de pui cu roşii
1. Se spală pieptul de pui şi se pune să fiarbă în apă cu sare. 2. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească într-o sită, apoi se taie mărunt. Castraveţii muraţi se curăţă de coajă, se taie mărunt şi se scurg de zeamă. 3. Între timp, se pune un ou […]
Rulouri de hering marinat
1. Se scot bucăţile de hering din cutie şi se lasă să se scurgă într-o sită. După ce s-au scurs, se întind pe o farfurie plată, se presară piper, dacă mai este nevoie şi se stropesc cu zeama de la 2-3 lămâi. 2. Separat, se pregătesc castraveciorii muraţi. Dacă sunt subţiri se lasă întregi, li […]
Păstrăv şi frigărui la grătar
1. Se curăţă păstrăvii, se spală bine şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Trei dintre ei se condimentează şi în interior şi pe exterior cu sare, cimbru, piper şi usturoi pisat, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Separat, ceilalţi doi se dezosează, se condimentează […]
Peşte în aspic
1. Se trece peştele printr-un jet de apă rece şi apoi se pune la fiert în apă cu sare, 2 foi de dafin şi piper boabe. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac. 2. Separat, se curăţă morcovii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare la foc […]
Chifteluţe cu sos
1. Se pun două felii de pâine să se înmoaie cu puţin lapte, se storc bine şi se pun într-un bol cu ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. 2. Separat, carnea de pui sau de curcan se toacă şi se pune peste celelalte ingrediente, se adaugă sare, piper şi oul şi se amestecă bine până se […]
Musaca picantă
1. Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert la foc mic în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. 2. Separat, se curăţă ceapa, se taie solzişori, ardeiul se taie fâşii subţiri şi se călesc în puţin ulei de măsline până se înmoaie. 3. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se […]
Pui cu orez
1. Se trece orezul prin 2-3 ape până se limpezeşte şi se pune la fiert cu apă de trei ori mai mult decât cantitatea de orez. Focul trebuie să fie mic ca să nu se prindă. 2. Între timp, se desface pieptul şi se taie bucăţele, se călesc în puţin ulei 5-6 minute pe o […]