Sufleu de dovlecei

1. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, se scurg de zeamă, se presară sare şi se lasă câteva minute la rece. 2. Între timp, se spală mărarul şi se toacă mărunt. Se bat ouăle bine şi se adaugă peste dovlecelul ras, brânza de vaci, telemeaua şi smântâna. Se […]

Omletă cu ciuperci şi mărar

1. Se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Se spală mărarul şi se adaugă împreună cu telemeaua rasă pe răzătoarea mică, peste ouăle bătute. 2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, se taie sferturi sau jumătăţi şi se lasă să se scurgă de apă. 3. Separat, se […]

Pizza de casă cu blat pufos

O pizza de casă cu blat pufos şi topping delicios de legume şi bacon. O reţetă pe care trebuie să o încerci! 1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia. 2. Se amestecă uşor până […]

Tort alb şi negru

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile şi făina. Compoziţia se împarte în două. În una dintre ele se pune cacao. Se pregătesc două tăvi de tort de dimensiuni diferite. 2. Tăvile se tapetează cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţiile şi se coc în cuptorul […]

Ciocănele aromate cu rozmarin

1. Se curăţă ciocănelele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă, se scurg pe un prosop absorbant şi se crestează uşor cu vârful unui cuţit ca atunci când se vor prăji să se pătrundă uniform. 2. După ce s-au scurs bine, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se presară un praf de pesmet […]

Cârnăciori delicioşi

1. Se desfac cârnăciorii, se înţeapă cu acul ca să nu plesnească în timpul coacerii, se taie codiţele, se stropesc cu bere şi se lasă la rece 5-7 minute. 2. Baconul se taie cu un cuţit ascuţit felii subţiri şi se condimentează cu boia dulce şi iute, se toarnă puţină miere şi se înfăşoară cârnăciorii. […]

Coşuleţul cu fructe

1. Se pun foile de gelatină într-un pahar să se înmoaie cu apă călduţă. Separat, se pune la fiert zahărul cu 100 ml de apă, cu coaja de lămâie, zeama de lămâie şi frunzele de mentă. 2. După ce au scăzut la jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă cu gelatina. Compoziţia […]

Aperitiv de sărbătoare

1. Se taie 8 felii de pepene galben, mălăieţ, se curăţă de coajă, de seminţe şi se bagă la rece acoperit cu folie de plastic. 2. Separat, se rade caşcavalul şi se presară pe toată suprafaţa lipiilor, apoi se bagă în cuptorul bine încins să se topească şi să se rumenească. 3. Între timp, se […]

Păstrăv în saramură

1. Se taie păstrăvii, se curăţă bine sub jetul de apă şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat, busuioc şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se aşază pe grătarul încins şi se lasă 10 minute pe o […]

Pui cu sos de usturoi

1. Se spală pulpele într-un jet de apă, se taie pieliţele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. După ce s-au scurs, se ung cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper şi se pun pe grătar. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol şi se acoperă […]