Mix-grill din pui şi legume

1. Se desfac pulpele de pui, se curăţă de pieliţe şi se condimentează cu sare, piper şi rozmarin pisat. Se înfig apoi în beţele de frigărui şi se lasă la rece. 2. Separat, se taie dovlecelul, se curăţă de seminţe (dacă sunt prea mari) şi se sărează. La fel se procedează şi cu ceapa şi […]

Salată olandeză

1. Se unge pieptul de curcan cu puţin unt şi se condimentează cu sare, boia dulce şi iute, piper alb. 2. Între timp, se pun feliile de piept să se prăjească la foc mic până capătă o crustă aurie. 3. Separat, se curăţă ardeii de seminţe, se spală şi se taie fâşii mari. Se sărează […]

Musaca în trei culori

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. 2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, sarea, piperul, boiaua şi oul. […]

Cuiburi cu ton

1. Se spală roşiile, se taie pălărioarele, se scot seminţele cu o linguriţă ascuţită, dar cu atenţie să nu se crape, şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se şterg şi se acoperă cu o folie. 2. Separat, se pune un ou să fiarbă pentru maioneză. După ce a fiert, se scoate […]

Salată regală

1. Se spală roşiile, se şterg cu un prosop absorbant şi se taie cuburi mari. Se presară puţin oţet balsamic şi ulei de măsline, se acoperă şi se lasă câteva minute la rece sau acoperite cu gheaţă. 2. Separat, se spală broccoli şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, […]

Maşinuţa – surpriză

1. Se curăţă cartofii de coajă, se spală în 2-3 ape şi se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert în apă cu sare, la foc mic. 2. Separat, în timp ce se fierb cartofii pentru piure, se pregătesc cârnăciorii. Se taie bucăţele potrivite şi se crestează la capete pentru a avea un aspect plăcut. […]

Sarmale în varză nouă

1. Se pune apă într-o oală de 4 l, un praf de sare şi sarea de lămâie. După ce a dat în câteva clocote se opăreşte varza, apoi se lasă în sită să se scurgă. 2. Între timp, într-un bol, se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, verdeaţa tocată, orezul, sarea, piperul […]

Tigaie cu legume

1. Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o oală cu apă şi un praf de sare. 2. Separat, se curăţă celelalte legume, se spală şi se dau prin răzătoarea mare, apoi se călesc în tigaia unsă cu ulei, până se înmoaie. 3. Între timp, se curăţă fasolea verde, se rupe în bucăţi mai […]

Ciupercuţe umplute

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, se toacă codiţele mărunt, ceapa, ardeiul roşu şi se călesc în puţin ulei, câteva minute. Între timp, se spală verdeaţa şi se toacă mărunt, eventual se pune puţină […]

Budincă cu orez

1. Se spală orezul în câteva ape până se limpezeşte ultima apă. Se taie ceapa şi se pune câteva minute să se călească în uleiul de măsline. 2. Separat, se curăţă dovleceii şi morcovii, se dau pe răzătoarea mică şi se pun în cratiţă peste ceapă. Se toarnă puţină apă şi se lasă să dea […]